Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DBP ve HDP eşbaşkanlarına tutuklama

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
DBP ve HDP eşbaşkanlarına tutuklama

POLİTİKA Haberleri  / DHA

Mardin'in Ömerli İlçesi’nde DBP İlçe Eşbaşkanları Mahmut Özdemir ve Esma Yılmaz ile HDP Ömerli Eşbaşkanı Elmas Demircan, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Ömerli İlçesi’nde 2 gün önce bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, DBP ve HDP ilçe binalarına yapılan baskınlarda DBP İlçe Eşbaşkanları Mahmut Özdemir ve Esma Yılmaz ile HDP İlçe Eşbaşkanı Elmas Demircan, gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde 2 gün süren sorguları bugün tamamlanan HDP ve DBP ilçe eşbaşkanları, Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi. İfadelerinin ardından Ömerli Cumhuriyet Savcılığı, HDP ve DBP’li eşbaşkanlarını, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevketti. Mahkemede hakime ifade veren HDP ve DBP’li eşbaşkanlar, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek, Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarıdan tutuklandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...