Davutoğlu: Biraz önce imzayı attım

Düzenleyen:
Davutoğlu: Biraz önce imzayı attım

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu "Dokunulmazlıklarla ilgili imzayı attım, her şey ortaya çıkacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar 

KİLİS VE HANİ SALDIRILARINA TEPKİ

"Dün ve bugün kendi nüfusundan fazla Suriyeli muhacir kabul eden Kilis'e roket mermileri düştü, 21 vatandaşımız yaralandı. TSK, angajman kuralları çerçevesinde anında karşılık verdi, DAEŞ mevzilerini vurdu. Kilis halkına geçmiş olsun diliyorum, selamlarımı iletiyorum.
Ülkemizin savunması için her türlü tedbir ve önlemi alıyoruz. Böyle kritik günlerde destansı mücadele veren Kilis halkını provake edenlere karşı milli birlik içinde kalmasını diliyorum.

Türkiye bir yandan DAEŞ saldırısına uğrarken, diğer yandan PKK saldırılarına hedef olmaya devam ediyor. PKK dün Hani ilçesinde karakola saldırdı. 2 kahraman askerimiz şehit olurken 52 kişi de yaralandı. Bu caniler yakıt tankerini patlatıyor. Alçakça, korkakça, kalleşçe eylem. Herkes şunu bir kez daha gördü bunlar vahşi bir katil, hak ettiklerini yaşayacaklar, yaşatacağız.

DOKUNULMAZLIKLAR İÇİN BİRAZ ÖNCE İMZAYI ATTIM

Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili imzalar tamamlandı, biraz önce son imzayı ben attım. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlığın kalkmasından korkuyormuş, kim korkmuyormuş ortaya çıkacak. Muhalefete çağrım; tek seferde tek oturumda yargıya izin veren bu teklife destek olmaları. Bakalım şimdi ne yapacaklar, hepsini göreceğiz. AK Parti'nin alnı da ak, vicdanı da aktır. Hesap vermekten korkanlar bu Meclis'te bakalım teklifimize nasıl cevap verecekler. Dr. Emin Acar hocamız Ankara'da vefat etti. İlhan Akın dostumuz da İstanbul'da aramızdan ayrıldı. Her iki dava adamımıza da Allah'tan rahmet, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Allah mekânlarını cennet eylesin.

AYASOFYA ZİYARETİ VE POLİS TEŞKİLATI KUTLAMALARI

Geçtiğimiz hafta Ayasofya'da Aşk-ı Nebi sergisin açtık. Kuran sesi Ayasofya'nın kubbelerinden hiçbir zaman eksik olmasın. Mimar Sinan'ı da andık. İstanbul'da Süleymaniye Külliyesi'nde Mimar Sinan'ın huzurunda bulunduk. Burada yatay mimariye geçme hassasiyetimizi vurguladık. İstanbul en büyük emanettir, her taşına kadar korunacaktır.
Polis teşkilatımızın 171. yıldönümü de kutladık. Devlet bürokrasisi sadece siyasi iktidarın emrindedir. Paralel bir takım hiyerarşiler oluşmasına asla izin vermeyeceğiz. Paralel yapılar tasfiye edilene kadar bu mücadelemiz devam edecek.

AK KADROLAR OLARAK DURMAK YOK HİZMETE DEVAM ETMELİYİZ

Pazar günü spor camiamız için özellikle Beşiktaş Kulübümüz için tarihi bir gündü. Stadyum bütün Beşiktaş camiasına, sporseverlere hayırlı uğurlu olsun. 16 stadyum inşaatımız daha devam ediyor. Antalya, Mersin, Bursa, Konya stadlarını açtık. Bu stadlarda küfürle tezahüratın olmamasını diliyorum. Analarımızın, babalarımızın, büyüklerimizin 'Allah millete ve devlete zeval vermesin' duası bizim en büyük teminatımızdır. Biz de bu desteği dik, onurlu durarak, milletimize hizmet ederek karşılıksız bırakmadık. AK kadrolar olarak durmak yok, yola devam şiarından asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim 'yorulduk' demek lüksümüz yok. Maalesef muhalefetin bu millete hizmet etmek gibi bir derdi yok. Onların yolu ona bizim yolumuz bize.

KANDİL'E SELAM GÖNDERENLER HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Nerede dara düşen biri varsa, din, dil, etnik köken, mezhep farkı gözetmeden herkese yardım eden bir Türkiye var. Ekonomisiyle, istikrarıyla güçlü bir ülke var. AK Parti olarak bu gücü daha da artacağız. Türkiye'nin gücüne güç katacağız inşallah. Bu güçten rahatsız olan odaklar 7 Haziran'dan sonra bir sürü oyunun, kumpasın içine girdiler. Seçim sonuçlarını bir fırsat gibi görerek terör örgütleri üzerinden saldırmaya başladılar. Millet AK Parti Türk siyasi tarihin en yüksek oyuyla iktidara getirdi. Kandil'e selam gönderenler, hendek kazananların ellerini öpenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Çukur kazanlar, düştükleri çukurdan çıkamayacaklar. Kazdıkları hendeklere kendileri düştüler, o çukurdan çıkamayacaklar. Kantonculuk, özyönetim oyunu oynayanlar milletimizin feraseti sayesinde mutlaka kaybedecekler. Kaybettikleri için yalana iftiraya başvuruyorlar. Halkımız artık bu şiddet şebekesini sokaklarda görmek istemiyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE GEÇMİŞTEKİ HATALAR YAPILMAYACAK

Geçmişte terörle mücadele sırasında yapılan yanlışlar artık tarihe karıştı. Çocuklarımız okula gidecek, terörden mağdur olan esnafa destek olunacak. Şanlıurfa'da milletimizle kucaklaştık, hasbıhal ettik. Orada üç mesajı ilettim. Şanlıurfa geçmişte Nemrut'un küfürüne, istiladan istiklale, fitne ateşini karşı kardeşlik ateşini yakan bir şehrimizdir. İstiklal Madalyasını TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman'la birlikte Şanlıurfa'ya tevdi ettik. Hayırlı, mubarek olsun. Bu vesile ile Bakanlar Kurulumuzu Şanlıurfa'da topladık. Diyarbakır'da olduğu gibi Şanlıurfa'da da yakında Ercan'a, KKTC'ye havayolu seferleri yapılacak. Çok yakında Erbil'e de uçuşlar yapılabilecek. Gece 01.00'e kadar Şanlıurfa'daydım. Şanlıurfaların yüzünde ümit, vakar ve tebessüm vardı. Buradan bir kez daha bizi bağrına basan Şanlıurfalı kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

SÖZ VERDİM VE YAPTIM DEDİYSEM ARKASINDA GİZLİ KAHRAMANLAR VAR

İşçimize, memurumuza, emeklimize, öğrencimize, çiftçimize verdiğimiz vaatlerin yüzde yüzünü gerçekleştirmiş bulunuyorum. Ben milletimizin huzuruna çıkıp bütün vaatlerimizi yerine getirip 'söz verdik ve yaptım' dediysem bunun arkasındaki gizli kahramanlar AK Parti milletvekilleridir. Muhalefet engelleyecek, biz engelleri aşacağız. Onlar bu meclisi kapattırmaya çalışacak, biz gerekirse 24 saat açık tutup milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Biz tutamayacağız sözü vermeyiz verdik mi yerine getiririz. Temel şiar: Söz verdik yaptık, söz verdik yaptık, söz verdik yaptık, söz veriyoruz ve yapacağız. Bizim için bundan daha büyük bir gurur ve onur olamaz. Bizi yolumuzdan alıkoyamazlar.

NE SÖYLEMİŞTİK NELER YAPTIK İŞTE ÜÇ AYDA YAPILANLAR

Asgari ücreti bin 300 TL'ye çıkardık. Kamuda çalışan 720 bin altişveren taşeron işçimizi kamuda istihdam ediyoruz. İşçi ve Bağkur emeklilerimize aylık 100 TL seyyanen zam yaptık. 50 bin muhtarımızın maaşını bin 300 TL'ye yükselttik. Şubat ayında 30 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdik. Ön lisans ve lisans öğrencilerinin burslarını 400 TL'ye çıkardık. Burs ve öğrenim kredisi tutarını yüksek lisans ve doktora öğrencileri için yükselttik. Her doktora öğrenci sanki çalışıyormuş ve asgari ücret alıyormuş gibi burs verdik. 1,5 milyon öğrenciye burs ve kredi sağladık. 25 yaşın altındaki gençlerin genel sağlık sigortası primlerini sildik. Askeri öğrencilerin harçlarını arttırdık. Öğrencilerimizin pasaport harcını kaldırdık. Yurtdışındaki gençlerimizin bedelli askerlik ücretini bin avroya indirdik. KOBİ'lerin, esnafımızın desteklenmesi gereken düzenlemeleri hayata geçirdik. Esnafa 30 bin TL kadar faizsiz kredi imkanı getirdik. Yemde ve gübrede KDV'ye kaldırdık. İlk kez iş bulan gençlerimizin 1 yıl süreyle ücretini biz karşılıyoruz. Firmalarımızın istihdam ettiği stajyer öğrencilerine 13-260 TL arasında destek veriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlere kredi sağladık. Demokratik standartların daha da yükseltilmesi amacıyla önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. İşkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek üzere Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nu kurduk. Kişisel verilerin korunması için yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Siyasetin finansmanını şeffaflaştıracak projeleri önümüzdeki hafta tamamlanacak. Geleneksel irfan merkezleri ve cemevlerine statü kazandıracak düzenlemeyi tamamlıyoruz. Artık darbe hukuku ayaklarımızın altındadır diyerek darbe mevzuatını ortadan kaldırıyoruz.

ÜÇ AY İÇERİSİNDE TÜRKİYE UZAY AJANSI KURULUYOR

Önümüzdeki üç ay içinde yapmayı planladığımız reformların bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum. Ülke genelinde ideal yargılama süresinin belirlenmesi. İş uyuşmazlıklarında iş mahkemelerinin yapısı ve işleyişi gözden geçirilecek. Kamu yönetimi alanı, kamu hizmetlerinin adil, etkili, verimli, süratli sunumu sağlayacak şekilde kurumlar arasında yetki mükerrerliklerin kaldırılması, bürokrasinin azaltılması, siber tehlikelerin giderilmesi, kalkınma ajansları ve yatırım destek ofislerinin daha etkin hale getirilmesinin çalışmaları devam ediyor. Yüksek öğretim kanunun hazırlanması, eğitim fakültelerinin yeniden yapılandırılması çalışmalarını tamamlayacağız. Sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini daha güçlendirmek amacıyla aile hekimliği uygulamasını yeniden yapılandıracağız. Yeni şartlara uyum gösterecek sağlık reformu geliştirilecek. Uyuşturucu ile mücadele etkinleşecek. Kamu maliyesi anlamında vergi usül kanunu güncelleştirilecek. Gümrüklerde belge ve onaya ilişkin işlemlerin elektronik ortamda geliştirilecek. Yatırımlarda bürokrasinin azaltılması, uluslararası sermayenin ülkemize çekilmesi, yurtdışında yaşayan nitelikli insan gücünün ülkemize kazandırılması, enerji verimliliğinin teşvik edilmesi çalışmalarını da önümüzdeki 3 ay içerisinde tamamlayacağız. Üç ay içinde Türkiye Uzay Ajansı'nı inşallah kuruyoruz. vatandaşlarımızın Avrupa'ya vize muafiyetiyle ilgili düzenlemeleri en kısa zamanda tamamlayacağız.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...