Davutoğlu: Tuzak kurup çukur kazana çıkış yok!

Düzenleyen:
Davutoğlu: Tuzak kurup çukur  kazana çıkış yok!

POLİTİKA Haberleri

“Bu milletin birliğine, dirliğine tuzak kuranlar, çukur kazanlar oradan çıkamayacaklar. Hak ettikleri neyse onlara yaşatacağız”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kahraman askerlerimizin karşısında hiçbir mevcudiyet gösteremeyenlerin kalleşçe tuzakların arkasına saklanmaları dahi ne kadar zayıf ortaya koyuyor” dedi. Davutoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, önceki gün Hani’de karakola yapılan saldırıyı hatırlatarak özetle şunları kaydetti: 
“Bu kalleşçe, alçakça, korkakça bir eylem. Hani birilerinin ‘yerlere çöp atmıyorlar’ dedikleri teröristler var ya hani 7 Haziran öncesi saz çaldırıp, türkü söylettikleri çocuk katilleri var ya, işte bu teröristler köşeye sıkıştıkça daha da alçaklaşıyorlar ve haince tuzaklar kurmaya kalkıyorlar. Kandil’e selam gönderenler, hendek kazanların ellerini öpenler, ‘Blok siyaseti’ yapalım diyenler hep beraber hayal kırıklığına uğradılar. Kazdıkları hendeklere kendileri düştüler. İnşallah oradan da o çukurlardan da çıkamayacaklar. Bu milletin birliğine, dirliğine tuzak kuranlar, çukur kazanlar oradan çıkamazlar, çıkamayacaklar. Türkiye’de kantonculuk, özyönetimcilik oynamaya kalkanlar içine düştükleri kanlı süreçte milletimizin feraseti sayesinde mutlaka yenilgiye uğrayacaklar. Bunlar vahşi birer katil. Hak ettikleri neyse onu yaşayacaklar, hak ettiklerini onlara yaşatacağız. Bu katillerin, teröristlerin hepsi ama hepsi şehirlerimizden ve dağlarımızdan mutlak anlamda temizlenecek. 
 DOKUNULMAZLIK:  Teröre ve teröristlere destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarıyla ilgili geçen hafta Anayasa değişiklik teklifini imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı. Biraz önce de son imzayı bizzat ben attım. Kim teröristleri destekleyen milletvekillerini bu Mecliste barındırıyormuş kim barındırmıyormuş ortaya çıkacak. Muhalefete çağrım tek seferde ve tek oturumda çok hızlı bir şekilde yargı yolunu açan, yargıya izin veren bu teklife destek olmalarıdır. Aylarca, yıllarca ‘AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından çekiniyor’ diyerek propaganda yaptıktan sonra şimdi bakalım nasıl oy kullanacaklar?
 YENİ ANAYASA:  Güçler ayrılığını tahkim eden, yetki ve sorumluluk dengesinin iyi kurgulandığı, toplumsal çeşitliliği dikkate alan, bu çerçevede de başkanlık sistemini öngören anayasa için çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bu çalışmalarda önemli bir aşamayı da kat ettik. Partimiz bünyesinde çok önemli istişarelerde bulunduk. Ar-Ge birimimiz de eş zamanlı olarak, kamuoyuna yönelik çalışmaları koordine edecek. Yazım çalışmalarını kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Belli bir olgunluğa ulaştığı zaman da kamuoyu ile paylaşacağız.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...