Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu: 'AK Parti'nin teklifini kabul edeceğiz'

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: 'AK Parti'nin teklifini kabul edeceğiz'

POLİTİKA Haberleri

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin sunduğu dokunulmazlık teklifine "evet" diyeceklerini açıkladı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Anayasaya aykırı bir düzenleme geliyor. Bunu biliyoruz ama buna 'evet' diyoruz. Demokrasi için bir bedel ödenecekse öderiz" dedi.

CHP Lideri dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili şunlar söyledi:

"Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Mevcut dosyası varsa böyle bir iddia varsa. Diyelim ki herhangi bir milletvekilinin yolsuzluk dosyası çıktı. Bunu kapsamıyor. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil"

''ALINAN KARARLARA GÜVENMİYORUM''

"İstismar yapılmasını engel olmak için 'evet' diyoruz. Anayasaya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Bu hükümete ve aldığı kararların hiçbirine güvenmiyorum. Yargılanan milletvekilleri haklarını savunabilirler. Halkı kandırmaya yönelik teklife her şeye rağmen evet diyeceğiz. Korkacak bir şeyimiz yok, hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bir bedel ödenecekse demokrasi adına onu ödeyeceğiz. Meclis'e polisin girmesi doğru değildir. Meclis Başkanı'nın buna izin vereceğine inanmıyorum. Anayasaya aykırı düzenleme geliyor. Buna rağmen biz evet diyoruz. Bizim yaptığımız düzenleme hukuka aykırı değil."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...