'Son derece etkili ve başarılı bir terörle mücadele verilmektedir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Son derece etkili ve başarılı bir terörle mücadele verilmektedir'

POLİTİKA Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Şu anda son derece etkili ve çok başarılı bir terörle mücadele verilmektedir." dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verilen gensoru önergesinin üzerinde yaptığı konuşmada, "terörsüz ülke devraldıklarının" söylendiğini anımsatarak "Terörsüz ülke devraldıysak o dönemde olağanüstü hal niye vardı?" diye sordu.

AK Parti'nin iktidara geldiğinde 35 yıldır kangren olan terör sorununun çözümü için inisiyatif aldığını ifade eden Ala, atılan adımları hatırlattı.

Teröristle mücadelenin işin başka bir veçhesi olduğunu dile getiren Ala, "Şu anda son derece etkili ve çok başarılı bir terörle mücadele verilmektedir." diye konuştu.

"Terörle mücadelede sessiz devrim yaptık"
Konjonktürel ve sığ eleştirelere çok fazla önem vermemek gerektiğini ifade eden Ala, terörle mücadelede paradigma değişikliğine gittiklerini ve sessiz devrim yaptıklarını belirtti. 

Bakan Ala, "En ağır terör saldırısının olduğu dönemde bile siyasi sorumluluk almaktan kaçınanların, 'Milletin derdiyle hemhal olayım, bir yerinden tutayım' demeyenlerin bu meseleyi gece gündüz çözmeye çalışanlara söylecek sözleri olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Efkan Ala, konuşmasında şunları kaydetti:

"Biz, politikalarımızı vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Onların sandıktaki, sokaktaki memnuniyeti, bütün jakonbenlerin ya da herkesin memnuniyetinden bizim için daha önemlidir."

DAEŞ ve PKK ile mücadele
DAEŞ ve PKK terör örgütleriyle en etkili şekilde mücadele edildiğini vurgulayan Ala, bugüne kadar DAEŞ terör örgütüne yönelik 128 ülkeden 41 bin 27 yabancıya giriş yasağı konulduğunu, 96 ülkeden 3 bin 392 yabancının sınır dışı edildiğini, 4 bin 734 kişinin gözaltına alındığını, 514'ü yabancı olmak üzere bin 416 kişinin tutuklandığını anlattı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...