'Suni kriz üreterek MHP'ye egemen olmak istiyorlar'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suni kriz üreterek MHP'ye egemen olmak istiyorlar'

POLİTİKA Haberleri  / AA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Paralel yapı temsilcilerinin son senaryosunun MHP'de suni kriz üreterek bir olağanüstü kurultay yapmak suretiyle yönetimi değiştirmek ve MHP'ye egemen olmak üzerine yazıldığını söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyonlara hız verilmesi üzerine paralel yapıya hizmet eden kimse ve grupların, kendilerine yeni bir siyasi şemsiye arayışına girdiğini belirtti.

Paralel yapı temsilcilerinin MHP'yi yeni bir senaryonun içine çekmeye çalıştığını ifade eden Yalçın, senaryonun son perdesinin, MHP'de suni kriz üreterek bir olağanüstü kurultay yapmak suretiyle yönetimi değiştirmek ve MHP'ye egemen olmak üzerine yazıldığını kaydetti.

Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"MHP'nin yeniden dizayn edilmesi kapsamında, olağanüstü kurultay için yargıdan 'fetva' çıkarma ve genel başkan gelinliği giymeye soyunanlar için 'yüz görümlüğü' hazırlama çabalarına birtakım gayrimeşru odakların ve kirli ellerin karışma gayretleri gözlerden kaçmamaktadır. Bu sürecin okyanus ötesi tarafından desteklenmesi, küresel güçlerin taşeronluğunu üstlenen bir çetenin varlığına işaret etmektedir. MHP olarak Türk devletinin bütün kurumlarına nüfuz eden karanlık mahfillerin temizlenmesi çabalarıyla ilgili gelişmelerin takipçisi olacağız. Bilinmelidir ki bu mesele sadece MHP'nin değil, bütün Türkiye'nin meselesidir. O bakımdan kamuoyunu bu hususta aydınlatmaya ve meşum yapıyla mücadeleye devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...