Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetemizin 47. yıldönümünü kutladı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetemizin 47. yıldönümünü kutladı

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: “Türkiye gazetesi uzun yıllar ötekileştirilen, tahkir edilen ve kendi öz yurdunda parya muamelesi gören insanlarımızın sesi, soluğu olmuş, baskılara rağmen hakkı haykırmaktan asla vazgeçmemiştir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazetemizin yeni yaşını övgü dolu sözlerle kutladı. Türkiye gazetesinin millî ve demokratik duruşuna vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi: 
“Bugünkü sayısıyla 47. yaşını kutlayan Türkiye gazetesi, ülkemizin önemli basın-yayın organlarından biri olmasının yanında son yarım asırda yaşadığımız tarihî kırılma anlarının da yakın şahididir. Bu yönüyle Türkiye gazetesinin manşetleri ülkemizin demokrasi yolculuğunun bir izdüşümü ve hafızası gibidir. Gazete sadece önemli dönemlere tanıklık etmekle kalmamış, millî, yerli ve tavizsiz çizgisiyle demokrasimizin kök salmasına büyük katkı sağlamıştır. Türkiye gazetesi uzun yıllar ötekileştirilen, tahkir edilen ve kendi öz yurdunda parya muamelesi gören insanlarımızın sesi, soluğu olmuş, tüm baskılara rağmen hakkı ve hakikati haykırmaktan asla vazgeçmemiştir.
Türkiye gazetesinin prensiplerinden ve engin tecrübesinden aldığı güç ve ilhamla tarihî misyonuna yaraşır bir şekilde yoluna devam edeceğine inanıyorum. Bugüne kadar demokrasinin ve özgürlüklerin yanında saf tutan gazetenin; Türkiye’nin 2023 hedefleri, 2053 ve 2071 vizyonu doğrultusunda yürüttüğü yeni istiklal ve istikbal mücadelesine desteğini artırarak sürdürmesini ümit ediyorum. Kuruluşunun 47. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutlayan Türkiye gazetesinin yöneticilerini, muharrirlerini, muhabirlerini ve tüm çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum. Merhum Enver Ören Beyefendi başta olmak üzere gazetenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği, alın teri ve katkısı olan herkesi hürmetle ve şükranla yâd ediyorum. İlk günkü heyecan, ruh ve azimle çalışmalarınızı devam ettirmenizi temenni ediyor, Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum.”

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU: 

Başbakan Ahmet Davutoğlu gönderdiği kutlama mesajında şunları söyledi;
“Sayın A. Mücahid Ören,                                                                                                                      
Başında bulunduğunuz Türkiye gazetesi, 46 yıldır basın hayatımızda müstesna bir yere sahip olarak yayın hayatını sürdürüyor. Rahmetli Enver Ören Beyefendi’nin mütevazı şartlarda temelini attığı gazeteniz sonraki yıllarda yüzbinlerin gönlünde taht kurarak adeta bir gazetecilik mektebi oldu. Sadece gazetecilikle değil kültür hayatımıza kazandırdığınız kitaplar, ansiklopediler ve birçok yayınla ülke sathında birçok evin raflarında unutulmaz eserlerin yerlerini almasını sağladınız. Türkiye gazetesi; basın dünyasında pek çok ilki gerçekleştirmiş bir gazete olarak kendi kulvarında adeta öncü rolü oynadı. Bu toprağın değerlerine bağlı, yerli duruşu ile yalan habere, sansasyona asla prim vermeden 46. yılını tamamladı. Türkiye gazetesinin kuruluş yıldönümünü şahsım ve hükümetim adına kutluyor, merhum Enver Ören’i bir kez daha rahmetle anarak, sizin şahsınızda yöneticileri, çalışan basın mensupları ve okuyucularıyla birlikte nice güzel, bereketli yıllar diliyorum.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...