Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurtulmuş: Hiç boşuna heveslenmesinler

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Hiç boşuna heveslenmesinler

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin içerisinde birtakım karışıklıklar çıkarmaya çalışanlar hiç boşuna heveslenmesinler. 24 Nisan meselesi üzerinden de Türkiye’yi köşeye sıkıştıramazlar” dedi.

Manisa Uluslararası Mesir Festivali’ne katılmak üzere Manisa’ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, mesir saçım töreni ve Spil Dağı’ndaki incelemelerinin ardından akşam da AK Parti Manisa Teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik düzenlenen toplantıya katıldı. Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesten’inde gerçekleştirilen programa, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’un yanı sıra Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan da katıldı. Mülteci sorunu ve sözde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Sadece Türkiye’de 3 milyona yakın Suriyeli ve Iraklı mülteci var. Bu sadece bir sonuç. Bu sonucun aşılabilmesi için hep beraber küresel olarak fikir üretmek, elimizi ve ruhumuzu taşın altına koymak zorundayız. Onlar için mülteciler meselesi, uzakta bir meseledir. Ta ki Akdeniz’de göçmen gemileri her gün karaya vurup denizlerden onlarca göçmen çıkarılana kadar. Doğu’ya ait bir meseledir. Bizim için göçmen meselesi bir insanlık, vicdan ve irfan meselesidir. Ruanda’daki iç savaştan bugün Suriye’deki iç savaşa kadar bütün bu iç savaşların hepsinin arkasında çok sayıda ülkenin vermiş olduğu destekler ve çok sayıda ülkenin sürdürdüğü vekalet savaşlarının payı vardır. Ruanda’da 1990’ların başında bir milyon insan 8 ayda satırlarla kıtır kıtır kesilirken maalesef dünyanın kılı kıpırdamadı. Hatta hatırlıyorum konu Birleşmiş Milletler’e geldiğinde Batılı çok büyük ve çok güçlü bir ülkenin Birleşmiş Milletler temsilcisi ‘Afrika’da böyle şeyler olağandır. Böyle şeyler olur’ manasına gelen bir demeç verdi. Ondan sonra 3-4 ay daha Ruanda çatışması devam etti” dedi.

KÜRESEL TERÖR SALDIRILARI
Küresel terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Bana söyler misiniz, Brüksel havalimanına nasıl oluyor da dünyanın en iyi korunan havalimanında bomba patlıyor, onlarca insan ölüyor. Bana söyler misiniz, yolda yürümesini bilmeyen adamlar ellerinde nasıl oluyor da yüz binlerce dolarlık silahlarla insanların üzerine ölüm yağdırabiliyorlar. Bu terör örgütleri, PKK’sından DAEŞ’ine, Boko-Haram’ına kadar bu örgütler bu kadar silahı Allah aşkına nereden buluyor. Bu kadar desteği nerden biliyor. Bu kadar siyasi ve lojistik destek nasıl bunların emrine verilebiliyor. Bütün bunların bir tek cevabı vardır. Yer yüzünde insanlar arasında adaletle hükmedip insanların her birisini Hazreti insan olarak kabul edip bütün yer yüzünde dengeyi sağlayan bir sistem kuramazsak göçmen sorunu da, terör meselesi de, iç çatışmalar da devam edecek. Dünya’daki bu dengesizlikler de devam edecek” şeklinde konuştu.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIM İDDİALARI

Her yıl 24 Nisan günü Türkiye üzerinde sözde Ermeni soykırım iddiaları üzerinden baskı yapılmaya çalışıldığını vurgulayan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: “Yine 24 Nisan. Her 24 Nisan’da Ermeni soykırım meselesi üzerine dünyanın bir çok yerinde Türkiye’yi acaba nasıl köşeye sıkıştırabiliriz diye onlarca lobi harekete geçer. Bu her yıl da bizim için acaba ne diyecekler; ‘Büyük felaket mi, büyük acı mı, acaba Amerikan Parlamentosu’nda, Fransa Parlamentosu’nda ne olacak.’ Bizim tutumumuz açıktır. 1915 olaylarında hayatını kaybetmiş olan Osmanlı vatandaşı olan herkesin ölümlerinden dolayı üzüntü duyarız. Hepsi için taziyelerimizi bir kez daha söyleriz. Ölen Müslümanlar da ölen Ermeniler de Osmanlı vatandaşıydılar. Ancak hiç kimsenin 1915 olayları karıştırarak bugün Türkiye’yi hizaya getirmesine, Türkiye’ye ders vermeye kalkmasına müsaade etmeyiz. Böyle bir şeyi asla kabul etmeyiz. Ayrıca her vesileyle Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak için terör örgütleri, şunları bunları birtakım unsuları kullananlar, Türkiye’nin içerisinde bir takım karışıklıklar çıkarmaya çalışanlar hiç boşuna heveslenmesinler. 24 Nisan meselesi üzerinden de Türkiye’yi köşeye sıkıştıramazlar. Bizim görüşümüz açıktır. Hodri meydan. Arşivlerimiz ortadadır. Bütün arşivlerimizi eksiksiz, tarihçilerin kullanımına açmaya hazır olduğumuzu senelerdir söylüyoruz. 1915 olayları sırasında hayatını kaybeden herkes için hem milletçe hem devletçe büyük bir üzüntü duyduğumuzu da defa etle ifade ediyoruz. Ancak dünyanın neresinde, nerede arşiv varsa, 1915 olaylarını aydınlatacak kimin elinde ne bilgi varsa buyursunlar bunları da herkes açık bir şekilde kullansın. Hatta zaman içerisinde ortak tarih komisyonlarının kurulması için de Türkiye görüşlerini ifade etmiştir."

“1915’İ KARIŞTIRANLARA GORE ADASI’NI HATIRLATIRIM”
Sözde Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili olarak, Goree adası ve Kızıldereliler üzerinden açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, “Senegal’in hemen açığında Goree adası diye bir yer var. 1915’i karıştıranlara Goree adasını hatırlatırım. Goree adası Afrika’dan esirlerin, kabilelerden esirlerin tutularak denizin ortasında, biz gittik ziyaret ettik, şu sahnenin yarısı kadar yerde 20-30 insanın daracık mahzenlerde hapsettikleri, üst katlarında da kendilerinin böyle bir çiftlik evi gibi gerçekten lüks içerisinde yaşadıkları dönemler. 150 milyon kara derili Afrikalı, ortaçağlar boyunca kimler tarafından kaçırıldı? Kimler tarafından Avrupa’ya ve Amerika’ya esir olarak götürüldü. 1915’i soranlar Gore adasının hesabını versinler. Adanın etrafını hastalanan birisini öyle tedavi falan da yok orada. Hastalanan esiri oraya atarlar ve köpek balıkları adanın etrafında mesken tutsunlar ki hiç bir esir kaçmaya cesaret etmesin diye. Buyurun, herhangi bir soykırımdan bahsediyorsanız hadi size soykırım. Hepimiz gençliğimizde Teksas, Tommiks çizgi romanlarını okuduk. Bugünkü Amerika’ya, Avrupalılar gitmeden evvel Amerika’da Kızılderililer vardı. Milyonlarca Kızılderili vardı. Bırakın sayılarının artmasını bugün Amerika’da Kızılderililer sadece sembolik olarak kalmıştır. Bir çoğu da kimliğini bilmez unutmuştur. Az bir kısmı da hala kimliklerini koruyorlar. Acaba oradaki milyonlarca Kızılderili nerededir şimdi? O milyonlarca Kızılderilinin ellerinden toprakları, ırmakları, çiftlikleri, çolukları çocukları, varlıklarını acaba kimler almış, kimler talan etmiş, kimler Kızılderilileri soykırıma tabi tutmuştur?" dedi.

BİRLİK MESAJLARI VERDİ
Kurtulmuş, konuşmasının sonunda birlik beraberlik mesajları vererek, “Hiç lafımı eğmeden söylüyorum. Çanakkale’de 72 millet bu milletin üstüne bomba yağdıranlar kimlerse bugün Silopi’de de bombaların patlattıranlar aynı insanlardır, aynı çevrelerdir, aynı odaklardır. Türk’ün kaderi Kürt’ün kaderinden, Kürt’ün kaderi Türk’ün kaderinden, Arap’ın kaderi Acem’in kaderinden, Acem’in kaderi diğerlerinden ayrı değildir. Türkler, Kürtler, Farisiler, Araplar bütün bu coğrafyanın unsurları, diğer bütün halklar aynı coğrafyanın eşit insanlarıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a çiçek takdim etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...