Hükümet Kilis analizi yaptı: Amaç Türkiye’yi Suriye’ye çekmek

Düzenleyen:
Hükümet Kilis analizi yaptı: Amaç Türkiye’yi Suriye’ye çekmek

POLİTİKA Haberleri

Saldırılar sıradan değil, bir senaryo uygulanıyor. Türkiye bir pozisyon alacaksa, koalisyon güçleri ile hareket edecek.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Suriye sınırından Türkiye’ye yönelik roket saldırılarının artmasından sonra hükümet bir yandan yeni tedbirleri devreye sokarken, bir yandan bu saldırıların artmasının perde arkasına yönelik değerlendirme yapıyor. Geçen hafta, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında toplanan güvenlik zirvesi ve Bakanlar Kurulunda, edinilen bilgilere göre yapılan değerlendirmeler şöyle: “Kilis saldırıları sıradan olaylar değil. Planlı bir durum var ortada. Bilerek atış yapılıyor ve şimdiye kadar 17 kişi hayatını kaybetti. Bir senaryo dahilinde uygulamaya konulduğunu düşünüyoruz. Eğer Türkiye bu konuda bir pozisyon alacaksa, bunu koalisyon güçleriyle birlikte yapacaktır. Zaten amaç Türkiye’yi tek başına oraya çekmek. Türkiye’nin güvenli bölge talebinin haklılığı her geçen gün ortaya çıkıyor.”
Toplantılarda, Türkiye’ye atılan roketlerle ilgili PYD, DAEŞ ve Esad rejiminin işbirliği içinde hareket ettiği, roketlerin sabit noktalar yerine, mobil araçlardan atılmasının zaman zaman Türkiye’nin müdahalesini zorlaştırdığına da dikkat çekildi. Zirvelerde, Türkiye’nin DAEŞ’e karşı bir kara harekatı başlatması ihtimali de masaya yatırıldı. TSK’ya her türlü ihtimale karşı hazır olması talimatı verilirken, yapılan değerlendirmelerde kara harekatının koalisyon güçleri ile birlikte yapılması tezinde ısrarcı olunması tekrarlandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...