İsmail Kahraman Yeni Zelanda’da

İsmail Kahraman Yeni Zelanda’da

POLİTİKA Haberleri

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki parlamento heyeti, resmi temaslarda bulunmak üzere Yeni Zelanda’ya gitti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki parlamento heyeti, Endonezya, Yeni Zelanda ve Singapur'u kapsayan Uzak Doğu gezisi çerçevesinde Ana Uçağı ile Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’a geldi. Uzak Doğu gezisinin ilk durağı Endonezya temaslarını tamamladıktan sonra Yeni Zelanda’ya gelen TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyeti Wellington havalimanında Yeni Zelanda Devlet Protol Müdürü Dr. Tim Mcivor ve Türkiye Cumhuriyeti Wellington Büyükelçisi Damla Yeşim Say karşıladı. Wellington Havalimanı VIP salonunda Mcivor ve Say’dan Yeni Zelanda hakkında bilgi alan Kahraman daha sonra buradan ayrıldı. Dört günlük Yeni Zelanda ziyareti sırasında yoğun bir programı olan Kahraman ve beraberindeki parlamento heyeti, gezinin ilk gününde Wellington Camisi ziyareti edecek ve şehri tanıtım turuna katılacak. Kahraman ve beraberindeki heyet, Büyükelçi Say’ın vereceği akşam yemeğine katılacak.

Karaman’ın Yeni Zelanda programı yoğun

Kahraman, Yeni Zelanda’da 8-11 Mayıs tarihleri arasındaki ziyareti sırasında yoğun görüşme trafiğinde bulunacak. Kahraman, Yeni Zelanda Genel Valisi Jerry Mateparae, Parlamento Başkanı David Carter, Başbakan John Key, Türkiye-Yeni Zelanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Su’a William Sio ve Mauri Grubu ile bir araya gelecek. Yeni Zelanda Parlamentosunu ziyaret edecek TBMM Başkanı Kahraman, Genel Kurulda milletvekillerine takdim edilecek ve soru cevap oturumuna katılacak. Çanakkale Savaşları ile ilgili anıtları ve müzeleri de ziyaret kapsamına alan TBMM Başkanı Kahraman ve beraberindeki heyet, Atatürk Anıtı’nda düzenlenecek anma törenine katılarak çelenk koyacak. Yeni Zelanda’da yaşayan Türk toplumu üyeleri ile Wellington Büyükelçiliğinde bir araya gelecek olan Kahraman, beraberindeki heyetle 11 Mayıs Çarşamba günü Singapur’a hareket edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...