Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu: Kan dökmeden başkanlık gelmez!

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: Kan dökmeden başkanlık gelmez!

POLİTİKA Haberleri

“Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz” diyen CHP lideri, Erdoğan’ın PKK ve DAEŞ’i desteklediğini iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Almanya ziyareti öncesi Bild gazetesine verdiği mülakatta yine Türkiye’yi şikâyet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ise “diktatör” ve “güvensiz biri” ifadesini kullandı. CHP lideri, bununla da yetinmeyip Erdoğan’ı DAEŞ’e açık destek vermekle suçladı. 
Bild’in, “Erdoğan Kürt PKK ile mücadele ederken tüm imkânları seferber ediyor, DAEŞ’e ise yoğun destek sağlıyor” şeklindeki çanak sorusunu destekleyen Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanı Erdoğan hem PKK’yı hem de DAEŞ’i destekledi. Onun yöntemi budur: Terör gruplarını önce destekler, çatışmaları tırmandırır, sonra da kurtarıcı sıfatıyla müdahale eder. Valilere, PKK’nın silah depolarına dokunmayın emrini verdiği Güneydoğu‘da da böyle olmuştur.”
CHP lideri Kılıçdaroğlu, TOBB Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ise başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili kanlı sözler sarf etti. Kılıçdaroğlu, “Darbe hukuku kalsın, biz bu Anayasa’yı değiştirelim; ne için? ‘Başkanlık sistemini getireceğiz’. Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz. Açık ve net” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ YAĞDI

Kılıçdaroğlu’na cevap genel kurula katılan bakanlardan geldi. 
 Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş : “Ana muhalefet partisinin genel başkanı diyor ki ‘Eğer bu anayasayı değiştirirseniz, kan dökülmeden değiştiremezsiniz.’ Bu ne zihniyet Allah aşkına? Kanla bir anayasa değişikliği olabilir mi? Sen darbeci misin? Darbecilere çağrı mı yapıyorsun? Anayasa, milli idarenin temsilcisi TBMM üyeleri tarafından oturulur, konuşulur. Yazılır, tartışılır, sivil toplum örgütleri de bu konuda kanaatlerini oluşturur ve TBMM’nin değerli üyeleri kanaatlerini bildirir. Arkasından yüce milletin huzuruna gider. Yüce millet eğer anayasaya ‘evet’ diyorsa, buna herkes ‘evet’ demek zorundadır. 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:  Darbe anayasasını savunacak kadar tutucu olan bir muhalefet partisi Türkiye’yi nasıl geliştirecek? Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da teröre karşı sesini yükseltemeyenler, oralarda siyaset yapamayanlar gelip buralarda boş konuşabilirler.”
 TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu:  Sayın Kılıçdaroğlu bize muhalefet görevi yüklemek istiyor. Doğru, Türkiye’de bir anamuhalefet boşluğu var mı, var ama anamuhalefet boşluğunu doldurma görevi TOBB’un değil. Kılıçdaroğlu, hükümete teşekkür ettiğim için beni eleştirdi ama biz yapılan hizmetlere teşekkür ederiz. Bizim ahde vefa duygumuz vardır. İnsani bir davranıştan da kıskançlık çıkarmanın bir anlamı yok. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...