Erdoğan'dan Avrupa'ya: Kendi rotamızı çizeriz

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Avrupa'ya: Kendi rotamızı çizeriz

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, terörü bahane edip vize sözünü unutan Avrupa’ya sert çıktı, “Ya AB ile birlikte ilişkilerimizi geliştirecek ya da kendimize yeni bir yol tespit edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin AB ile ilişkilerini, terör örgütünün ve onun güdümündeki siyasetçilerin taleplerine mahkum edenlerin, tarihi bir yanlışın içinde olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli İrade Programı”nda yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği’nin tavrını görüyorsunuz. Neymiş efendim? ‘Terörle mücadeledeki, terör örgütü konusundaki tavrımızı yumuşatmalıymışız.’ Bana bak, siz ne zamandan beri Türkiye’yi idare etmeye başladınız? Kim size bu yetkiyi verdi? Bunlar nasıl demokrat, nasıl demokrasiye inanıyor anlamak mümkün değil. Benzer bir sözü kim söylüyor? Anamuhalefet partisinin başındaki, ismini bir daha zikretmeme kararı aldığım zat söylüyor. Dikkat ederseniz, terör örgütü ne diyorsa, terör örgütünün güdümündeki siyasetçiler ne diyorsa, bunlar da aynısını tekrar ediyor. Şu anda Bangladeş’te bu kararı alan yönetimin bir benzeridir bizim anamuhalefet, aynıdır bunlar.
AB’nin terörle mücadelemiz konusundaki dayatmaları ne müttefiklerle ne de ahlakla bağdaşmaz. Bulanların yaptıkları işin adı, açık söylüyorum, iki yüzlülüktür. Bunlar teröristlere avroları veriyorlar ve avroları vermek suretiyle ‘Türkiye’yi gidin bölün’ diyorlar. Silahlarını da veriyorlar. Siz, bizim bunları bilmediğimizi mi zannediyorsunuz? Biz iki tane gülücüğünüze bu vatanın kıymetlerini, değerlerini değişmeyiz, bunu biliniz. Türkiye’ye, ‘Terör tanımını yumuşat’, ‘Terörist tanımını değiştir’ demek, ‘Bu işten vazgeç’ demektir. 
Eğer Avrupa Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine terör örgütünü muhatap alacak kadar küçülmeye razıysa, bizim açımızdan hiçbir sorun yok. Çünkü biz terör örgütüne hangi gözle bakıyorsak, onların tezlerini savunanlara da aynı gözle bakarız. Önümüzdeki dönemde ya Avrupa Birliği ile birlikte ilişkilerimiz geliştirecek, bu yolu nihayete ulaştıracağız ya da kendimize yeni bir yol tespit edeceğiz.
SINIR HAREKÂTI GÜNDEMDE
 Kilis’te yaşanan sıkıntılar nedeniyle sınırın diğer tarafını temizlemek için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Ancak müttefiklerden arzu ettiğimiz desteği alamıyoruz. Daha ne bekleyeceğiz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu konuda gereken adımları icap ediyorsa tek başımıza atmaktan çekinmeyiz. Bu şehrimize düşen her rokete, tıpkı Moskova’ya, Londra’ya, Brüksel’e, Washington’a, Paris’e, Berlin’e yönelmiş muamelesi yapmayan hiçbir ülkenin DAEŞ’le mücadele konusunda samimi olduğuna inanmıyoruz. 
Suriye’de yaşayan milyonlarca masumu rejimin ve terör örgütlerinin inisiyatifine terk eden, sadece sığınmacıları sınırlarından uzak tutmaya odaklanmış bir anlayış bölge ile birlikte tüm dünyayı felakete sürükler. Kilis’i umursamayanı, Halep’i umursamayanı biz de umursamama hakkına sahibiz. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...