Bahçeli'den çok sert tepki: Tarlada kurultay ahlaksız bir tertip

Düzenleyen:
Bahçeli'den çok sert tepki: Tarlada kurultay ahlaksız bir tertip

POLİTİKA Haberleri

Genel Başkan Devlet Bahçeli, gelişmeleri kurmaylarıyla birlikte MHP Genel Merkezi’nden takip etti. Destek için bina önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, MHP lideri Bahçeli lehine sloganlar atarak çeşitli marşlar söyledi.

 
Akşam saatlerine doğru sosyal paylaşım ağı Twitter’daki hesabından bir açıklama yapan Devlet Bahçeli, MHP’nin 8-9 Şubat 1969’dan bu yana 47 yıldır birçok badireyi inanç ve mücadele azmiyle erittiğini belirtterek şunları kaydetti: 
“Bugün (dün) Ankara’da yaşananlar, şerefli mazimizin hiçbir döneminde görülmeyen çirkinlik, hiçbir zaman rastlanmayan rezilliktir. Tertemiz vicdanlı arkadaşlarımı dışarıda tutuyor ve diyorum ki; MHP’nin itibar ve saygınlığına leke sürülmüştür. Türklüğün davasını sokakta veya tarlada kurultay yapmaya kadar sürükleme teşebbüsü ahlaksız bir tertip, şiddetli bir operasyondur. TOMA’ların önüne dikilip barikatlara tutunarak poz verenlerin partimizin geleceğinde söz ve yetki sahibi olması hayal ötesi bir durumdur. Olanlar milattır ve keskin bir kırılmanın ilanıdır. Okyanus ötesi komplolar şehit yadigarı çatımızı çökertemeyecektir. El mi yaman, bey mi yaman herkes görecek, asaletimizden dolayı suskun kalışımızı yanlışa yoranlar yakında tel tel dağılıp gideceklerdir. Yargı kararını beklemek MHP’nin temel ilkelerindendir ve karar ne olursa olsun işte her şey asıl o zaman başlayacaktır.”

NOTLAR  

¥ Merhum MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in kızı Çağrı Türkeş de, otelin önüne 4 adayın bindiği minibüsle geldi. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da muhaliflere destek verdi. 
¥ Ülkücüler, havalimanına giden protokol yolunu çift yönlü trafiğe kapattı. Çevik kuvvet ekipleriyle grup arasında gerginlik yaşandı.
¥ Yolun kesilmesiyle birlikte uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı vatandaşlar havalimanına yürüyerek ulaşmaya çalıştı. Partililer arasında da tartışma çıktı. 
¥ Emniyet güçleri, MHP Genel Merkezi’nin önünde ve etrafında geniş güvenlik tedbirleri aldı. Burada da partililer arasında yaşanan tartışma arbedeye dönüştü. 
¥ Bir kişinin demir parmaklıklar üzerinden genel merkez alanından çıkarılmaya çalışılması üzerine polis müdahale etti.

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...