Cumhurbaşkanı: Terör akrebi sizi de sokar

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı: Terör akrebi sizi de sokar

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: “Bugün işine geldiği için terör örgütü ile kucak kucağa hareket edenler, yarın kendi kucaklarında patlayacak bombaların müsebbibidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de yaşanan terör hadiselerine ve PKK’nın sivil katliamlarına sessiz kalan Avrupa ülkelerini sert sözlerle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Sudan Sorumlu Bakanlar Konferansı’da konuştu. Gündeminin ilk maddesine terörizmle mücadeleyi koyan Erdoğan, özetle şunları söyledi:
“Perşembe günü Diyarbakır’daki Tanışık köyü yakınlarında bir patlama meydana geldi. Yaklaşık 15 tonluk bombanın havaya uçması ile 16 vatandaşımız hayatın kaybetti. Bomba öyle bir patladı ki geride ne araçtan, ne de 16 cesedin 12’sinden parça kalmadı. Burada bir terör örgütünün yüzlerce masum insanı katletmeye yönelik eylem teşebbüsü ve bu eylemi hayatları pahasına engelleyen 16 vatandaşımız söz konusu... Daha önce buna benzer birçok eylem oldu ama dünya hep sessiz kaldı. Bölücü terör örgütünün çeşitli isimler altında desteklendiği batı ülkeleri başta olmak üzere kimseden bu hadiseye yönelik ciddi ses çıkmamıştır. Paris’te olunca çıkıyor, Brüksel’de olunca çıkıyor ama Lahor’da, Ankara’da, İstanbul’a, Diyarbakır’da olunca çıkmıyor. Bizim içimiz bundan yanıyor. Bu ikircikli tavır nereye kadar. Bugün dünyanın en önemli sorun terörün kendisi değil, terör örgütleri karşısında takınılan iki yüzlü tutumdur.
O SİLAHLAR İÇİN İKAZ
Dünyada silah sektörünü elinde tutan ülkeler teröristlere bizzat silahlarını veriyor. Hadi buna da hayır desinler. Artık bu örgütlerin elinde hangi ülke silahları olduğu biliniyor. Suriye’deki terör örgütlerine silah desteği sağlanmaması konusunda bölgede faaliyet gösteren ülkeleri uyardık. Şimdi bu silahların bir kısmı ülkemize yöneltildi. Aynı silahların bir kısmı da yarın onları veren ülkelere karşı kullanılmaya başlanacak. Bunun da haberini şimdiden veriyorum. Çünkü terörün karakteri böyledir. Eninde sonunda akrep gibi kendisini tutan eli de sokar. Bugün işine geldiği için terör örgütü ile kucak kucağa hareket edenler, yarın kendi kucaklarından patlayacak bombaların müsebbibi olduklarını iyi bilmeliler. 
KENDİMİZ DE ÇÖZERİZ
Kilis şehrimizde Suriye’den atılan roketler yüzünden onlarca insanımız hayatını kaybetti. Halbuki Kilis’in herhangi bir Avrupa ülkesinden farkı yok. Bugün Kilis’e komşu olan terör örgütünün yarın hangi Batı ülkesinin hangi şehrinde kime komşu olacağını tahmin etmek mümkün mü? Türkiye sadece PKK, DAEŞ değil, YPG ve PYD ile mücadelesine devam ettiriyor. Görünenle değil, görünmeyenle mücadele etmek işimizi zorlaştırıyor. Terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadele yönetmekte anlaşılmazsa, gelecekte dünya herkes için güvenli bir yer olmaktan çıkacaktır. Biz kendi işimizi kendimiz görmeye alışmış milletiz. Allah’ın izni ile bölücü terör örgütünün de, DAEŞ terör örgütünün de üstesinden geleceğiz. Kilis’e düşen roketleri engellemek için yardımcı olunmazsa o meseleyi de biz çözeceğiz. 
MÜSLÜMANLAR SU’DA DAYANIŞMALI
İş birliklerinin özellikle su alanında hayata geçirilmesi Müslümanlara yapılacak en hayırlı hizmetlerden biridir. Müslümanlar elektrik enerjisinde ve su konusunda dayanışma içerisinde olmalı ve bu iki nimetten mahrum olmamalı.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...