İkinci tur için Meclis bugün toplanıyor

İkinci tur için Meclis bugün toplanıyor

POLİTİKA Haberleri

Meclis Genel Kurulu, dokunulmazlık görüşmelerinin ikinci tur oylamaları için bugün saat 10.00’da toplanıyor.

Dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda ikinci tur oylamalar bugün yapılıyor. TBMM Genel Kurulu bugün saat 10.00’da toplanacak. Genel kurulda 2 madde ile teklifin tümünün oylaması yapılacak. Milletvekilleri toplamda 3 gizli oylamaya girecek. AK Parti, görüşmesiz oylama yapılacak oturumları TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yönetmesini kararlaştırdı. Böylece oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın bu kez oy kullanması sağlanacak.

AK Parti 316 oyla genel kurulda bulunacak. MHP’nin firesiz “Evet”, HDP’nin firesiz “Hayır” oyu kullanması bekleniyor. CHP ise düzenlemeye karşı çıkan milletvekillerinin “Hayır” tavrında ısrar etmesi nedeniyle zorlanıyor. 

138 DOSYA YARGIYA GİDECEK

330-367 arasında oy çıkarsa paket Resmi Gazete’de yayımlandıktan 60 gün sonraki pazar günü referanduma sunulacak. 367’nin üzerinde kabul edilirse referandumsuz kabul edilmiş sayılacak. Bugün ikinci oylaması yapılacak teklif, Anayasa’ya geçici bir madde eklenmesi suretiyle, hakkında bugün itibarıyla fezleke bulunan milletvekillerinin, bu fezlekelerle sınırlı olmak üzere dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngörüyor. Teklif kabul edilirse, bugün itibarıyla 667 fezlekede 138 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılarak, yargılanmaları sağlanacak. Mahkemeler, milletvekillerini bu değişikliğe dayanarak tutuklu da yargılayabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...