Yüksekdağ’ın kocasına 7 yıl hapis

Düzenleyen:
Yüksekdağ’ın kocasına 7 yıl hapis

POLİTİKA Haberleri

Yargıtay, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın kocası Sedat Şenoğlu’na verilen 7 yıl 2 ay hapis cezasını onadı.

Ebru Karatosun ANKARA
2005-2006 yıllarında terör örgütü Marksist Leninist Komünist Partisi adına gerçekleştirilen 155 ayrı eylem nedeniyle 26 kişi hakkında iddianame hazırlanmıştı. İddianamede aralarında Şenoğlu’nun da bulunduğu isimlere ‘’anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek’’ suçları yöneltilmişti.
Şenoğlu ve sanıklardan bazılarının MLKP terör örgütü üyesi olduğu vurgulanan kararda, “T.C. anayasasını cebir ve şiddet kullanarak değiştirme amacına yönelik olarak olayları gerçekleştirmiştir” denildi. Sanıkların gerçekleştirdiği eylemlerinin amacının örgütsel bağlılık ile ülke genelindeki organik bütünlüğe göre amacı gerçekleştirme tehlikesi oluşturabilecek nitelikte olduğu kararda kaydedildi. Şenoğlu’nun Türkiye’de olmadığı öğrenildi. Kararın mahkemeye tebliğ edilmesiyle birlikte Şenoğlu hakkında yakalama kararı çıkarılması da gündeme gelebilecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...