HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Türkiye'yi terk etti

Düzenleyen:
HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Türkiye'yi terk etti

POLİTİKA Haberleri

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk etti.

Rûdaw'ın haberine göre; HDP'li bir kaynak, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp, gözaltına alınma ihtimaline karşı, dönmemek üzere Avrupa'ya kaçtığını söyledi.

ARACIYLA SİLAH TAŞIMIŞTI
Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede, "aracıyla silah taşıdığı" iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti.

HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Türkiye'yi terk etti
HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Türkiye'yi terk etti

"TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASI"
Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren kişinin taziyesine giden Tuğba Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede, Hezer'in taziye ziyarette "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.

HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Türkiye'yi terk ettiHDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Türkiye'yi terk etti

Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinde maddelere geçilmesi 348 evet oyuyla kabul edilmişti. Teklifin ilk maddesine 350 oy, ikinci maddesine ise 357 kabul oyu çıkmıştı. Teklifin ikinci tur oylaması bugün yapılacak.

Değişikliğin referanduma gidilmeden kabul edilmesi için 367, referanduma gitmesi için ise en az 330 oy çıkması gerekiyor.

TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman dışında AK Parti'nin 316, CHP'nin 133, MHP'nin 40, HDP'nin ise 59 milletvekili bulunuyor. Bir milletvekili ise bağımsız.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...