“MHP’deki kurultay kararını AYM versin”

Düzenleyen:
“MHP’deki kurultay kararını AYM versin”

POLİTİKA Haberleri

MHP’de karşılıklı alınan mahkeme kararlarıyla adeta yılan hikayesine dönen olağanüstü kurultay sürecinde yeni gelişme…

Ebru Karatosun ANKARA
MHP'li bir üst kurul delegesi, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kurultay konusunda karar vermeye yetkili olmadığını, konunun Anayasa Mahkemesi’nce (AYM) denetlenmesi gerektiğini savunarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. 
Başvuruyu değerlendiren başkan adaylarından Meral Akşener'in avukatı Feridun Bahşi, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bu dosyayı direkt Anayasa Mahkemesi’ne gönderemez. Yargıtay hukuk dairesi kendi dosyasını inceler” dedi.
Dün akşam saatlerinde ortaya atılan “Yargıtay'ın kongre dosyasını Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği iddiası” siyasi kulislerde yankılandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise bu iddianın doğru olmadığını söyledi.
MHP Genel Merkez avukatı Yücel Bulut da şu açıklamayı yaptı: “Yargıtay tarafından tesis edilmiş bir karar bulunmamaktadır. Haberler asılsızdır. Yalnızca bir üst kurul delegesinin başvurusu bulunmaktadır. Bu başvuru üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmış olduğu bilgisine ulaşılmıştır.”
Süreç, parti içi muhalefetin 543 delegeden imza toplayarak tüzük kurultayı başvurusuyla başlanlmıştı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...