Erdoğan'dan AB'ye: İkide bir kriter dayatmayın burası Türkiye

Düzenleyen:
Erdoğan'dan AB'ye: İkide bir kriter dayatmayın burası Türkiye

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı, milyonlarca Suriyeli mültecinin ölümle yüz yüze kaldığını belirterek AB’nin vurdumduymaz liderlerini eleştirdi, “Kaynak var merhamet yok” dedi.

İnsanlığın yaşadığı global problemlere çözüm geliştirmek için, Birleşmiş Milletler tarihinde bir ilk olarak İstanbul’da yapılan Dünya İnsani Zirvesi dün sonra erdi. 173 ülkenin katıldığı zirvede Türkiye’nin mültecilere yönelik yardımlarından övgüyle bahsedildi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde basın toplantısı düzenledi. Mülteciler konusunda sorumluluklarını yerine getirmeyen AB liderlerini eleştiren Erdoğan özetle şunları söyledi:
∂ “Terörden arındırılmış, güvenli bölge olarak Suriye’nin kuzeyinde bir bölge kurulması teklifimiz var. Gerekirse NATO’yu devreye sokarak buranın güvenliği temin edilir. Yeter ki biz DAEŞ, PYD, YPG’den çekinmeyelim, korkmayalım ve tüm terör örgütlerinin üzerine korkusuzca gidelim.
∂ Uzayın derinliklerini araştıran insanlık, hemen yanı başındaki acıları, sorunları, krizleri adeta görmüyor. Bu çarpıklığı düzeltmek için küresel vicdanı hayata geçirmeliyiz.
∂ 12 milyon insanın yerinden edildiği, bunlardan 5 milyonunun çeşitli ülkelere dağıldığı bu insani kriz karşısında, birkaç komşu ülke dışında kimse iyi bir sınav verememiştir. Artık bu konuda gelişmiş ülkeler başta olmak üzere herkesin sorumluluk üstlenmesi gerekmektedir. Maalesef bugün insani krizlere maruz kalan yüz binlerce kişi imkan ve kaynak kıtlığından değil, merhamet yoksunluğundan kaybediyor, hayatını kaybediyor. Küresel vicdanın yaşanan trajediler karşısındaki kayıtsızlığı, bugünkü sorunlarımızın da temel nedenidir.
KUSURA BAKMASINLAR MECLİS’TEN ASLA GEÇMEZ
∂ 1 Haziran itibarıyla geri kabul anlaşmasına yönelik bir adım vardı, 30 Haziran itibarıyla da vize noktasında, adım atılacaktı. Bu konuda arkadaşlarımız görüşmeleri yapacaklar. Netice alındı, alındı. Alınmadığı takdirde kusura bakmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosundan geri kabul anlaşmasına yönelik yasa çıkmaz. Çünkü bize ikide bir kriter dayatmasınlar, burası Türkiye.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...