Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bürokraside ‘üst düzey tayinler’ hızlanacak

Düzenleyen:
Bürokraside ‘üst düzey tayinler’ hızlanacak

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı’yla istişareli olarak yapacağı yeni tayinlerle, devlet bürokrasisinde ‘vekaleten yönetme’ devrini sona erdirecek.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Başbakan Binali Yıldırım, bürokraside yaşanan tıkanmanın aşılması için düğmeye bastı. Kamu kurumları ve bakanlıklardaki üst düzey bürokrat tayinlerinde son iki yıldır yaşanan sıkıntılar 65’inci hükümetin göreve başlamasıyla aşılıyor. Bakanlıklar ve bağlı kuruluşlardaki bazı üst düzey vazifeler uzun zamandır ‘vekaletle’ yönetiliyordu. Yıldırım, bu uygulamaya son verecek tayinlerin yapılması için harekete geçti. Başbakan Yıldırım’ın bakanlıklardaki müsteşar ve genel müdür düzeyinde yapılacak atamalar konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’la istişare yaptığı ifade edildi. Atamaların 65’inci hükümetin güvenoyu almasından sonra hızla yapılacağı ifade ediliyor. İçişleri Bakanı Efkan Âlâ’nın da valiler kararnamesi konusunda ayrı bir çalışma yaptığı öğrenildi. Âlâ’nın, valiler, kaymakamlar ve emniyet müdürleri kararnamesi konusunda, AK Parti’nin kongresi öncesinde, Cumhurbaşkanı ile görüştüğü ancak partide yaşanan gelişmeler sebebiyle kararnamenin yeni hükümet dönemine bırakıldığı belirtildi.
Öte yandan, Yıldırım’ın Başbakanlık bürokrasisinde bazı değişiklikler yapacağı ifade ediliyor. Kulislerde, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu’nun yerine Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik’in adı geçiyor. Başbakanlık örtülü ödeneğin başına ise daha önce de bu vazifeyi yürüten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in getirileceği kulislerde konuşuluyor. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin Haşimi’nin ise Başbakanlık Basın Müşavirliğine kaydırılacağı iddia ediliyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...