Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Gelmiş geçmiş en başarılı iktidar bu iktidardır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Gelmiş geçmiş en başarılı iktidar bu iktidardır'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Geçmişe doğru kıyaslandığı zaman gelmiş geçmiş iktidarlar içerisinde en başarılı iktidar bu iktidardır kim ne derse desin" dedi.

Özhaseki, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası ve Kayseri Ticaret Borsası tarafından bir düğün salonunda düzenlenen "Kayseri'nin Kentsel Geleceği" konulu toplantıya katıldı. Özhaseki, burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Kayseri'yi geliştirmek için çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini, bundan sonra da kentin gelişimi için desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Türkiye'nin darbelerle muhtıralarla darbe teşebbüsleri ve son dönemde de Gezi Parkı eylemleri, 17-25 Aralık darbe girişimiyle büyümesinin ve gelişiminin engellenmeye çalışıldığını belirten Özhaseki, AK Parti hükümetlerinin halktan aldığı güçle ülkenin gelişmesine karşı olan odaklarla mücadele verdiğini kaydetti.

Türkiye'nin gelişmesine hiçbir gücün engel olamayacağını dile getiren Özhaseki, şöyle devam etti:

"Büyüyen bir Türkiye istenmiyor, güçlenen bir Türkiye istenmiyor, kalkınan bir Türkiye istenmiyor, kesinlikle bunu istemiyorlar. Yurt dışındakiler istemiyorlar ama içeridekiler de acayip yardım ediyorlar. Bizim tarihsel geçmişimiz, ortaya koyduğumuz medeniyet değerlerimiz, bizim dinimiz, bizim tarihte üstlenmiş olduğumuz misyon doğrusu onların çok hoşuna gitmiyor. Çünkü biz ne Asya ortasında Moğolistan gibi kimseye ne zararı ne faydası olacak bir ülkeyiz ne Lüksemburg gibi hiçbir işe yaramayacak kenarda duran ülkeyiz. Ondan dolayı bu ülkenin üzerinde oyunlar asla bitmiyor."

AK Parti'nin yaptığı hamlelerle ülkenin her alanda gelişmesini sağladığına vurgu yapan Özhaseki, "Allah'a hamdolsun 13-14 yıllık iktidarımız döneminde çok iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Bir taraftan ekonomiyi büyüttük. Geçmişe doğru kıyaslandığı zaman gelmiş geçmiş iktidarlar içerisinde en başarılı iktidar bu iktidardır kim ne derse desin. 50 küsur yaşındayım geriye doğru 10-20 hükümet hatırlıyorum sizler de hatırlarsınız bir kıyaslayın, elinizi vicdanınıza koyun, ekonomide neredeydik nereye geldik. Sağlıkta neredeydik nereye geldik. Ulaşımda neredeydik nereye geldik. Düşündüğümüz zaman başarılı bir iktidarımız var Allah'a hamdolsun." değerlendirmesinde bulundu.

"Yapalım anayasayı millete götürelim millet 'evet' diyorsa bitsin bu iş"
Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "yeni anayasaya destek vermemesi" nedeniyle eleştirdi.

Yeni anayasada kararı vatandaşın vermesi gerektiğinin altını çizen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Ne getirirseniz 'hayır' diyor. 80 ihtilali artığı olan bir anayasa var. Bu anayasayı konuşuyor muyuz. Miting meydanlarına çıkıp yeni anayasa için söz verdik mi verdik. Hadi değiştirelim. 'Tamam' derken 'içindeki şu maddeleri beğenmedim' diyor. Kardeşim o maddeleri beğenmeyebilirsin ama onu götürüp halka soracağız. Halk 'evet' derse o zaman kan çıkar. Niye kan çıkıyor, sen alışmışsın darbelerde falan ama vatandaşın kanla işi yok, usandı millet bu kavgalardan artık. Yapalım anayasayı millete götürelim millet 'evet' diyorsa bitsin bu iş. Evet demiyorsa ne diyelim kardeşim eski anayasayı sevdiyseniz 'eyvallah bu da başımızın üstüne' der devam ederiz."

"Başkanlık sitemlerinden insanlar niye korkar ben merak ediyorum"
Özhaseki, başkanlık sisteminin getirilerek devletin iki başlılıktan kurtulması gerektiğini söyledi.

Sistemin yürümediğini söyleyen Özhaseki, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İkili sistem yürümüyor arkadaşlar. Rahmetli Ecevit, Ahmet Necdet Sezer'i getirdi değil mi? İsteyerek getirdi fakat öyle bir kavga koptu ki Türkiye koptu. Halkın oylarıyla seçilmiş çok güçlü bir cumhurbaşkanının olduğu bir yerde hükümetin de güçlü olduğu bir ortamda her gün krizlerin doğacağını da bilmek lazım. Bu saklanacak bir sır değil. Başkanlık sitemlerinden insanlar niye korkar ben merak ediyorum, belediyelerde başkanlık sistemi var, arkadaşlar korkunç bir şey mi? Başkanlar diktatör mü, sorumsuz mu yok. Niye oralarda razı oluyoruz da bu tarafta razı olmuyoruz. Bu sistem yürümüyor, yarın bir gün tıkanır bir yerde. Tıkanınca bu milletin başına bela olur. Başbakan ile cumhurbaşkanlarının kavga ettiği bir ortamda bu millet çeker çilesini. Bugün için birbirini seven, bir birine karşı itimat etmiş, sözünden çıkmayan ve istişareyle işi götüren insanlar var. Allah uzun uzun ömürler versin Türkiye'mize, böyle gideceğini söyleyebilir miyiz. Şimdiden düşünelim bu işin altından kalkalım."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...