Erdoğan: Almanya-Türkiye ilişkileri etkilenir

Düzenleyen:
Erdoğan: Almanya-Türkiye ilişkileri etkilenir

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararının Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyeceğini söyledi.

Resmi ziyaret için bulunduğu Kenya’da gündemi değerlendiren Erdoğan, Başbakan Yıldırım ile konuyla ilgili telefon görüşmesi yaptığını belirterek şunları kaydetti: “Ortak kanaatimiz, ilk adımımız büyükelçiyi istişarelerde bulunmak üzere Türkiye’ye çağırıyoruz. Alman Parlamentosunun almış olduğu bu karar, aslında Almanya-Türkiye ilişkilerini ciddi manada etkileyecek olan bir karardır. Döndükten sonra oturacağız, bunların değerlendirmesini yapacağız. Büyükelçinin gelişi ve Alman Parlamentosundaki bu metinlerin değerlendirilmesi, gidene kadar Dışişleri’ndeki arkadaşlarımız bunları yapacaklar ve ondan sonra nihai kararımızı vereceğiz.”
CEHALET ÖRNEĞİ BİR KARAR
Dışişleri Bakanlığı da açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Ermeni iddialarını tartışılmaz bir gerçek gibi dayatmaya çalışan, cehalet ve hukuka saygısızlık örneği bir karar. Bu politikanın arkasında yatan sebepler arasında, ırkçılığa varan Türk ve İslam karşıtlığı, güncel iç ve dış politik gelişmeler, kibirli ve fırsatçı bazı siyasetçiler ile Almanya’nın Namibya’dan Holokost’a uzanan insanlığa karşı suçlar ve soykırım sicilinin meydana getirdiği derin travma sayılabilir. Daha da vahimi Türk ve Türk asıllı Alman vatandaşlarını tarihlerine ve öz kimliklerine yabancılaştırmak ve asimile etmek gayretidir.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Kendi tarihindeki karanlık sayfaları kapatmanın yolu sorumsuz Meclis kararlarıyla başka ülkelerin tarihini karalamak değildir.
Numan Kurtulmuş: Türkiye için bu karar yok hükmündedir. Her platformda gereken cevabı vereceğiz. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...