Erdoğan Somali Büyükelçiliği'ni yeniden açtı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Erdoğan Somali Büyükelçiliği'ni yeniden açtı

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mogadişu'da Büyükelçilik Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyaretinin son durağı olan Somali’ye sabah saatlerinde geldi. Erdoğan, Mogadişu Büyükelçiliği’nin yeni binasının açılışını yaptı. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çok sayıda Türk ve Somalili yetkililer katıldı.

Erdoğan açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında, çok mutlu olduğunu kaydederek, “2011 yılından ilk geldiğim günden buyana nasıl bir ilerleme nasıl adımlar attığınızı gördüğüm için çok mutluyum. Şuanda içinde bulunduğumuz Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi, Türkiye Cumhuriyetinin dünyada bir numaralı külliyesidir. 80 dönüm üzerinde böyle bir muhteşem külliyemiz yok. Aslında gittiğim her yerde dostlara söylüyorum, Bize büyükçe bir yer verin de, burada Türkiye Cumhuriyeti’nin şanına yakışır bir büyükelçilik yapalım. Çünkü bizim geleneklerimizde kiracılık yok” dedi.

“32 KATLI BİR TÜRK EVİ’Nİ YAPIYORUZ”

Büyükelçilik kira binada olduğu zaman tadının da olmadığını kaydeden Erdoğan, “Oradaki hizmet de bereketli olmuyor. Şuanda atılan adımlar az önce Dışişleri Bakanım söyledi hep bu istikamette yürüyor. Bunlardan bir tanesi, ki bana göre en önemli adım, merhum Çağlayangil’in girişimi ile ABD’deki Türk Evi’ydi. Tabii BM’nin karşısında gerçekten önemli bir yerde. Ama şimdi bize artık yeterli gelmiyor. Dedik burayı yıkalım. Yan tarafta bir yer vardı orayı da satın alalım. Orada da güzel bir proje yaptırdık ve inşallah yıkımı başlamak üzere, 32 katlı bir Türk Evi’ni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

“HEDEF 54 AFRİKA ÜLKESİNİN 54’ÜNDE DE BÜYÜKELÇİLİK BİNASINI HİZMETE AÇMAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Mevlüt Bey Afrika’yı anlattı. 13-14 yıl önce Afrika’da 12 ülkede vardık. Ama şimdi 39 ülkede varız. Buralarda da kiracı olduğumuz büyükelçiliğin olmaması lazım. Onun için satın almaya başladık. Hedef 54 Afrika ülkesinin 54’ünde de büyükelçilik binasını hizmete açmak. Farklı yerlerden muhbir anlayışıyla çalışan elçilik istemiyoruz. İnşallah bunu da başaracağız. Ama gerçekten şu anda Mogadişu Büyükelçilik Külliyesi örnek oldu, Albayrak ailesine çok teşekkür ediyorum. Bugün burada cuma namazı hep birlikte kılındı. Bu da bir ilk. İnşallah bu da bereketi ile beraber gelecektir diye düşünüyorum. Bu ziyaretimiz de Kızılay Sağlık Meslek Yüksekokulu da büyük ölçüde bitmiş üzere. Peyzaj çalışmaları bitmediği için bugün onu açamıyoruz. Birleri derler ki natamam binayı gitti, açtı. Bu arada 2013 yılı Temmuz ayında şehit olan polisimiz Sinan Yılmaz’ın ismi buradaki toplantı salonlarından birinde yaşamaya devam edecektir”.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...