Erdoğan, Muhammed Ali için Amerika’ya gidiyor

Düzenleyen:
Erdoğan, Muhammed Ali için Amerika’ya gidiyor

POLİTİKA Haberleri

Efsanevi boksör Muhammed Ali’nin cenazesi doğup büyüdüğü kent olan ABD’de Louisville’e getirildi. Cenaze Arizona’da konvoyla karşılandı.

Derya Yetim ANKARA

Cenaze töreni için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD’ye gidecek. Çarşamba gecesi yola çıkacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir tarafından perşembe günü kıldırılacak cenaze namazında saf tutacak. Erdoğan, Muhammed Ali için cuma günü son derece kalabalık bir katılımla gerçekleşmesi beklenen anma ve uğurlama törenine de katılacak. Törendeki anma konuşmasında kürsüye eski Başkan Bill Clinton çıkacak. Muhammed Ali’nin naaşı, Louisville kentinde adını taşıyan cadde boyunca taşınarak çocukluğunun geçtiği mahalleden geçirilecek. Bu yürüyüşün ardından öğleden sonra “KFC Yum! Center” adlı spor salonunda halka açık bir tören yapılacak. Ayrıca, ABD’nin birçok kentinde şampiyon için gıyabi cenaze namazları kılınacak.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...