Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HAK-PAR: PKK, elini Kürt halkının yakasından çekmeli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
HAK-PAR: PKK, elini Kürt halkının yakasından çekmeli

POLİTİKA Haberleri  / AA

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Başkanlık Kurulunun açıklamasında, "Kentleri savaş alanına çevirerek pek çok eylemci ve sivilin yaşamını yitirmesine neden olan PKK, elini Kürt halkının yakasından çekmelidir." ifadesi kullanıldı.

HAK-PAR Başkanlık Kurulu adına yapılan yazılı açıklamada, çatışmalardan beslenen kesimler tarafından tahrip edilen demokratik kanalların yeniden açık tutularak, diyaloğun esas alınması gerektiği belirtildi.

Açıklamada, "Kentleri savaş alanına çevirerek pek çok eylemci ve sivilin yaşamını yitirmesine neden olan PKK, elini Kürt halkının yakasından çekmelidir. Halkı iki ateş arasında bırakmanın adı halk savaşı değil, halka karşı savaştır. Öz yönetim adı altında sürdürülen savaşın Kürt davasıyla, Kürtlerin hak ve özgürlük mücadelesiyle bir alakası da yoktur" değerlendirmeleri yer aldı.

Evlerin, sokakların bombalarla doldurulmasının, ilçelerin harabeye çevrilmesinin, yerel ekonominin çökmesinin Kürt halkının düşmanlarını sevindirdiği vurgulanan açıklamada, "Yaşananlar Kürt düşmanlığını körüklemekte, militarizmi güçlendirmekte, demokrasi, değişim güçlerini zayıflatmaktadır. HAK-PAR, PKK'yı Kürt halkının sesine kulak vermeye, şiddeti sonlandırmaya davet etmektedir." ifadeleri kullanıldı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...