Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Demirtaş'tan skandal 'iç savaş' açıklaması

Düzenleyen:
Demirtaş'tan skandal 'iç savaş' açıklaması

POLİTİKA Haberleri

Birçok kez halkı sokağa çağırarak provokasyonlara imza atan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yine iç savaş çığırtkanlığı yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İtalya'nın prestijli gazetesi La Repubblica'ya bir mülakat verdi. Demirtaş, Türkiye'deki Kürt kentlerinde katliam yaşandığını, bir iç savaşa sürüklenildiğini ve bundan artık hiçbir çıkışın olmadığını söyledi.

"DURUM GÜNDEN GÜNE KÖTÜLEŞİYOR"

Demirtaş "(AB), ordu kanalı ile aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda sivilin öldürüldüğü ve sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Kürt kentlerinde her gün yaşanan katliamları görmezden gelmemeli. Sizlerin bu konuda bilgi eksikliğiniz var. O halde Türkiye'deki demokrasinin durumuna ilişkin gözlerinizi açmalısınız. Çünkü bir iç savaşa sürükleniyoruz" diye açıklamalarını sürdürdü.

Muhabirin, "İç savaş mı?" diye sorması üzerine Demirtaş, "Evet, durum günden güne kötüleşiyor ve şimdi bundan hiçbir şekilde çıkış yok, hiç olumlu bir şey yok. Dinden ilham alan muhafazakar hükümet, Kürtlerle barış süreci için hiçbir çözümü kabul etmiyor" ifadelerini kullandı.

"AB HÜKÜMETLERİ ERDOĞAN'DAN HOŞLANIYOR GİBİ"

Türkiye'de insanların her şeyden haberdar olmadığını dile getiren Demirtaş, "AB hükümetleri sanki Erdoğan'dan hoşlanıyor gibi görünüyor. Siyasi liderlerimiz, kurumsal olarak yapmamaları gerekmesine rağmen doğrudan Cumhurbaşkanı ile muhatap oluyor, başbakan ile değil. Ben ise böyle yapmıyorum" diye sözlerini sürdürdü.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...