'Biz üniter yapıdan yanayız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Biz üniter yapıdan yanayız'

POLİTİKA Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, "Biz üniter yapıdan yanayız. Bugüne kadar Türkiye'nin sistemine ilişkin önerilerimiz bu çerçevede şekillenmiş." dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "AK Parti'nin bugüne kadar 'Türkiye'ye başkanlık gelecek, eyalet sistemi de gelecek. Amerika'da olduğu gibi her eyaletin mahkemesi olacak' diye bir beyanı yok, bundan sonra da olmaz. Biz, üniter yapıdan yanayız. Bugüne kadar Türkiye'nin sistemine ilişkin önerilerimiz bu çerçevede şekillenmiş." dedi.

Bostancı, Mecliste gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"Bizim de Rusya ile derin, tarihi ilişkilerimiz var"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, Rus mevkidaşlarına, 12 Haziran Rusya Günü vesilesiyle gönderdikleri kutlama mesajlarının hatırlatılması üzerine Bostancı, "Yaşadığınız coğrafyadaki ülkelerle karşılıklı iyi ilişkiler kurmak bütün ülkelerin faydasınadır. Bizim de Rusya ile derin, tarihi ilişkilerimiz var. Bunun anlamı şu; geleceğe yönelik de derin istikbal ilişkileri kurmamız gereken ülke. Rusya da aynı zamanda buna mecbur." diye konuştu. 

"Kendi kendine gölge boksu yapıyor"

Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Amerikan başkanlık sistemiyse kastınız, gelin görüşelim." dediğini belirtmesi üzerine de Bostancı, "Bunun anlamı açık. Bunu başka türlü nasıl tevil ederler veya buradan nasıl geri dönülür, benim zekam buna yetmez ama başkasının yeterse bunu bilmem. Ben bunu, 'Biz diktatörlük falan diyorduk, niyetiniz böyle değil, demokratik bir başkanlık sistemiyse Amerika'da olduğu gibi, gelin bunu konuşalım' diye anlarım." dedi.

AK Parti'nin gizli ajandası olduğu, eyalet sistemini istediği iddialarının da gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bostancı, şöyle devam etti:

"Bunu hangi veriyle söylüyorlar? Hangi AK Parti'li çıkıp 'Eyalet sistemi istiyoruz' demiş? Böyle bir şey yok. Kendi kendine gölge boksu yapıyor. AK Parti'nin bugüne kadar 'Türkiye'ye başkanlık gelecek, eyalet sistemi de gelecek, Amerika'da olduğu gibi her eyaletin mahkemesi olacak' diye bir beyanı yok, bundan sonra da olmaz. Biz, üniter yapıdan yanayız. Bugüne kadar Türkiye'nin sistemine ilişkin önerilerimiz bu çerçevede şekillenmiş.

"Bizim ne Atatürk ile ne laiklikle hiçbir problemimiz yok"

AK Parti'li Bostancı, bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yeni anayasada Atatürk adının nasıl yer alacağına ilişkin açıklamalarının hatırlatması üzerine de "Sayın Mehmet Uçum kendi fikirlerini söylemiş. AK Parti kendisi anayasaya ilişkin bir çalışma yürütüyor, taslağı paylaştığımızda metin üzerinden bu tartışmaları yapmak faydalı olur. Bu havada uçuşan sözler, metin olacak. AK Parti'nin metni henüz ortaya çıkmış değil, komisyon çalışıyor, çıktığında göreceğiz." dedi.

Bostancı, "Bizim ne Atatürk ile ne laiklikle hiçbir problemimiz yok. Biz, laikliği din ve vicdan özgürlüğü olarak anlıyoruz. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin banisidir, kurucusudur, o çerçevede Türk toplumunun saygı duyduğu isimdir. Atatürk ile hiçbir derdimiz yok, laiklikle de yok. Anayasa taslağımız çıktıktan sonra bunları metin üzerinden konuşmamız en doğrusu olur." değerlendirmesinde bulundu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...