Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP'li Erdoğan Toprak: 'AK Parti yeni Kürt partisi dizayn ediyor'

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
CHP'li Erdoğan Toprak: 'AK Parti yeni Kürt partisi dizayn ediyor'

POLİTİKA Haberleri  / DHA

CHP'li Erdoğan Toprak, "Kürt siyasetini yeniden biçimlendirmeye soyunan AK Parti ve Cumhurbaşkanı, dini yönü ağır basan, yeni bir Kürt AKP'sini örgütlüyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Genel Başkanı Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak'tan siyaset gündemine bomba gibi düşecek açıklamalar geldi. Toprak, "Kürt siyasetini yeniden biçimlendirmeye soyunan AKP ve Cumhurbaşkanı, 'İslamcı' yönü ağır basan, yeni bir Kürt AKP'sini örgütleyerek TBMM'ye taşıma, Irak ve Suriye Kürtlerini de PYD karşıtı bir potada toparlamaya çalışıyor." dedi.

"IRAK VE SURİYE'DE KÜRTLER İÇİNDE SİYASİ HAREKETLİLİK YÜKSELMİŞ DURUMDA"

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Kürt siyasetinde iktidar destekli bir siyasi yapılanma hazırlığı gözlendiğini belirterek, şunları söyledi:

"Suriye'de Kürt Federasyonu ilanı ve ABD-Rusya destekli PYD'nin, etkinlik alanını genişleterek, Cerablus üzerinden Akdeniz'e ulaşma adımlarının hızlanmasıyla, Irak ve Suriye'de, Kürtler içinde siyasi hareketlilik yükselmiş durumda.

"İNANÇLI KÜRTLERİ ÇATISI ALTINDA TOPLAYACK BİR KÜRT AKP'Sİ ÇALIŞMALARI VAR"

Erdoğan, MİT ve AK Parti iktidarı, Irak ile Suriye'deki Kürt siyasi hareketleriyle, Diyarbakır'da toplantılar, konferanslar organize edilmesine olanak sağlamıştı. Şimdi de Suriye'deki PYD karşıtı Kürt siyasi partilerini 11 Haziran'da Şanlıurfa'da toplayarak, Barzani yönetimi ile işbirliği içinde, bölgesel Kürt siyasetini örgütleme, yönlendirme çabasına girdi. Eş zamanlı olarak, Güneydoğu'da 'İslamcı' yanı ön plana çıkacak, kendi ifadeleriyle 'inançlı Kürtleri' çatısı altında toplayacak bir Kürt AKP'si oluşturma gayretlerine ve tabana yayma çalışmalarına hız verilmiş durumda."

"ULUSLARARASI GÜÇLER DEVREDE"

Oslo müzakerelerinde, Çözüm Sürecinde, Kandil, Ankara, MİT arasında arabuluculuk yaptığını, dönemin Başbakanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün, MİT'teki görüşmeyi kameralar aracılığıyla dışarıdan izlediklerini açıklayan Kuzey Iraklı Kürt Siyasetçi Mehmet Emin Pencewini, birkaç gün önce, Çözüm Süreci'nin yeniden başlaması için önemli girişimler olduğunu, uluslararası güçlerin devreye girdiğini söylemektedir.

Irak ve Suriye'de Kürt Devleti oluşumu yanında, Türkiye'de de Kürt siyasetinin iktidar ve Cumhurbaşkanı kontrolünde, yeniden yapılandırılması adımlarının hızlandığı gözlenmektedir. Kürt sorunu, ancak samimi, şeffaf, TBMM'yi odak noktasına alacak şekilde çözülebilir. Yaklaşık bir yıldır süren operasyonların ardından, bölgede bir takım İslami ve inanç eksenli siyasi ittifakların zemini oluşturulmuş görünüyor. Bu yapay yapılanmanın yolunun açılması, Kürt siyasetini, kendi hedef ve emelleri doğrultusunda şekillendirmeye çalışan Cumhurbaşkanı ve AKP iktidarının, sıcak gündemini oluşturmaktadır" dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...