Bekir Bozdağ: Muhalefet hukuka saygılı olsun

Düzenleyen:
Bekir Bozdağ: Muhalefet hukuka saygılı olsun

POLİTİKA Haberleri

Adalet Bakanı Bozdağ, dokunulmazlığı kaldırılabilecek olan muhalefet vekillerinin, zorluk çıkarmadan ifade vermeye gitmesi gerektiğini söyledi.

Ebru Karatosun ANKARA - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklarının kaldırılması durumunda, muhalefet milletvekillerinin hukuka saygılı olmaları gerektiğini söyledi. Bozdağ, “Dilerim ki CHP’nin, MHP’nin, HDP’nin sayın milletvekilleri bu konuda yasaların emri ne ise ona uygun hareket ederler” dedi. Ankara Hakimevi’nde yargı muhabirleri ile iftar yapan Bakan Bozdağ, TBMM tarafından gönderilen 139 milletvekili hakkındaki 682 dosyayla alakalı Bakanlıktaki işlemlerin devam ettiğini kaydetti. “Önümüzdeki hafta onların hepsi mahal cumhuriyet savcılıklarına intikal ettirilecektir” diyen Bozdağ, süreci “Milletvekilliği süresi içerisinde yargılamalar biter, mahkemelerin verdiği kararlar kesinleşirse, o zaman işlem görecektir. Eğer bu kararlar mahkumiyeti gerektiren kararlarsa o zaman Yargıtay onu TBMM Başkanlığına gönderiyor, başkanlık Genel Kurul’a sunuyor. Meclis Genel Kurulu’nda okunduğu an ilgili kişinin vekilliği düşer” şeklinde özetledi. AK Parti milletvekillerinin gidip ifadelerini vereceklerini dile getiren Bozdağ, “Dilerim ki CHP’nin, MHP’nin, HDP’nin Sayın milletvekilleri de bu konuda yasaların emri ne ise ona uygun hareket ederler. Ama ‘biz gitmeyiz, bizi zorla götürsünler, şöyle bir fotoğraf verelim kameralara, bir gürültü, patırtı çıksın’ diye bir düşünce varsa, bu fevkalade yanlış olur. Herkesin hukuka saygılı olması ve hukukun doğru işlemesine yardımcı olması gerekir. Dileğimiz herkesin bu yönde soruşturma yapan makamlara yardımcı olmasıdır” diye konuştu.

ÖRGÜTE FİNANS SAĞLAYANLARI SEYREDECEK MİYİZ?
Kayyumların yetkilerinin artırılmasına ilişkin düzenleme ve bu konuda TÜSİAD’ın yaptığı eleştirilerle ilgili bir soru üzerine Bozdağ, kayyumlara bir güvence getirildiğini bildirdi. Bozdağ, “Risk alarak önemli bir görev yapan kayyumların, kanunun kendilerine tevdi ettiği görevi herhangi bir baskı olmadan yapabilmeleri için güvenceye ihtiyaçları var. Öte yandan terörle mücadele son derece önemli. Terörün finans kaynakları var, terörün finansmanı suçu var bizde ve o suç bir karşılık görüyor. Ama zaman zaman bazı şirketler olabilir ki kanunda yazıyor, silahlı terör örgütüne sürekli para aktarıyor, finansman yapıyor. Ne yapacağız, seyredecek miyiz?” dedi.

İADE DOSYALARININ TERCÜMESİ YAPILIYOR         
Fetullah Gülen’in iade talebine değinen Bozdağ, “Gülen’le ilgili de hem soruşturma kapsamında, hem de yargılama kapsamında, alınmış kararlar var. Bunlar bakanlığımıza geldi. Bunlarla ilgili tercümeler zaman aldı. Tercüme işlemleri de tamamlandıktan sonra biz bunların tamamını ABD’ye göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

HSYK DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE’NİN MENFAATİNE
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçim sisteminin değiştirilip, değiştirilmeyeceği yönündeki soru üzerine Bozdağ, “HSYK seçim sisteminin değişmesinin Türkiye’nin menfaatine. Bu noktada siyasi partilerle uzlaşmaya ihtiyacımız var”dedi.    

KAMU GÖREVİNDEN ÇIKARMAK MÜMKÜN    
Devletin içerisindeki PKK veya Fetullahçı Terör Örgütü sempatizanlarıyla ilgili, Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik olup olmayacağı sorusu üzerine Bozdağ, “ Terör örgütlerine yardım eden, destek veren, onlarla birlikte hareket edenlerle ilgili disiplin hukukuna dair düzenlemelerde yeteri kadar hüküm bulunuyor. Sorun kanun eksikliğinde değil, kanunların uygulama eksikliğinden kaynaklanıyor. Bir kamu görevlisi gidip terör örgütü içinde yer alıyorsa, o kamu görevlisini kamudan çıkarmak için bizim kanunlarımız yeteri kadar hüküm içeriyor.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...