Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Güneydoğu'da yaşanan acı ve ızdırap sona doğru yaklaşıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Güneydoğu'da yaşanan acı ve ızdırap sona doğru yaklaşıyor'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Güneydoğu'da yaşanan acı ve ızdırapın sona doğru yaklaştığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Güneydoğu'da yaşanan acı ve ızdırap, herkesi kökünden yaralayan, yüreğimizi kanatan, onlarca şehit vermemize neden olan, kökü dışarıda olan piyon unsurların gerçekten milletimize vermiş olduğu, çektirmiş olduğu bu sıkıntı inşallah sona doğru yaklaşıyor." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kentte bulunan Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Cumhuriyeti Tesisleri'nde düzenlenen sahur programına katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Bakan Çelik, ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederek, bu günlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın son 5 yılda önemli gelişmeler yaşadığını vurgulayarak, huzur ortamının sağlanması durumunda bölgenin daha da iyi yerlere geleceğine inandığını ifade etti.

Bölgede yaşanan terör olaylarına değinen Çelik, "Güneydoğu'da yaşanan acı ve ızdırap, herkesi kökünden yaralayan, yüreğimizi kanatan, onlarca şehit vermemize neden olan, kökü dışarıda olan piyon unsurların gerçekten milletimize vermiş olduğu, çektirmiş olduğu bu sıkıntı inşallah sona doğru yaklaşıyor." diye konuştu.

Bakan Çelik, bölgede yeniden yatırımların, turizmin ayağa kalkmasının, istihdam kapılarının açılmasının huzur ortamına bağlı olduğuna işaret ederek, bu durumda Şanlıurfa'nın Türkiye'nin lokomotifi olacağını söyledi.

"Bu bölge Türkiye'yi ayağa kaldıracak"

Teröristlerin asıl amacının ülkeyi yıpratmak ve kalkınmanın önüne geçmek olduğunu dile getiren Çelik, şöyle devam etti:

"İnşallah bu huzur ortamıyla, bu şer odaklarının ülkenin doğu, batı, Kürt, Türk derdi olmayan, ülkenin kalkınması ve ülkenin ilerlemesini görünce takoz olanlara karşı, Allah'ın izniyle hem güvenlik güçlerimiz, hem sosyal politikalarımız galip gelince göreceksiniz ki buralar bir başka olacak. Açıkça söylüyorum, bu bölge Türkiye'yi ayağa kaldıracak bir bölgedir. Bunu bildikleri için tam kritik noktada düğmeye bastılar ama ne yaparlarsa yapsınlar devletin başında kararlı bir liderimiz var, tavrı net, huzur için yapılması gereken ne var hepsini yaptı. Bizleri buralara gönderdi, kendisi gitti Sayın Cumhurbaşkanımız huzur ortamının tesisi için çok çaba gösterdi. Ama onların niyetinin kötü olduğunu hep beraber gördük. Ne acılar yaşattılar Sur'u bir düşünün, Nusaybin'i düşünün, buzdolaplarının içine el yapımı patlayıcıları döşeyenler, şehrin ortasına düzenek koyup orada çoluk çocuğun hayatını kaybetmesine sebep olanlar, askere, polise kurşun sıkanlara karşı güvenlik güçlerinin ne kadar dikkatli olduğunu belki de Türkiye tarihinde ilk kez hepiniz dikkatle izlediniz. Kesinlikle vatandaşı o hengamede rahatsız etmeyecek şekilde, kılı kırk yararak yalnız ve yalnız bu milletin kardeşliğine silah doğrultmuş olanlara güvenlik güçlerinin hassas mücadelesine şahit olduk."

Faruk Çelik, bölge halkının duruşu sayesinde teröristlerin amaçlarına ulaşamadığını, vatandaşların bu mücadeledeki sağlıklı duruşunun dillere destan bir olay olduğunu aktardı.

Bölge halkının teröre karşı sesini yükseltmesini isteyen Çelik, "Bundan sonra bu bölgenin milletvekili olarak sesimizi daha da yükselteceğiz. Ne için yükselteceğiz, hak için, birlik için, adalet için, kalkınma için sesimizi yükselteceğiz. Bölge halkı ayağa kalkacak 'yeter' diyecek, '30 yıldır çektirdiğinize yeter, kalkınmak istiyoruz' diyecek." şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, milletin birlik ve beraberliğinin teminatının AK Parti olduğunu ifade ederek, bugün kadar önemli çalışmalara imza attıklarını anlattı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...