'Çocukları dağa çıkarıp terörist yapanların arkasında durmayın'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Çocukları dağa çıkarıp terörist yapanların arkasında durmayın'

POLİTİKA Haberleri  / AA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Allah aşkına çocukları alıp dağa gönderip orada terörist yapanların arkasında durmayın. Onlarla birlikte olmayın, onlara hiçbir şekilde destek vermeyin ve artık batıda, doğuda denildiği gibi 'Yeter artık', 'Edi bese' deyin" dedi.

Ala, Batman'da AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Ala, İslam dünyasında 100 yıldır istenmeyen durumların yaşandığını belirterek, Türkiye'nin komşu ülkelerinin sıkıntılı günlerden geçtiğine işaret etti.

Bütün güzellikleri yaşadıklarını ama problemlerin de bir o kadar fazla olduğunu dile getiren Ala, "Bize yakışmayan, bizim inancımıza, kimliğimize, kültürümüze yakışmayan bazı durumları İslam dünyasında yaşıyoruz ama maalesef böyle sıkıntılı bir dönemi 100 yıldır yaşıyoruz. Yanı başımızda bazı ülkeler, bazı kardeşlerimiz gerçekten çok sıkıntılı dönemler yaşıyor. Biz de elimizden geleni o misafirlerimize göstereceğiz. Burada da dünya sıralamasına giriyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bizi farklı şekillerde tanımlayıp, inancımızdan dolayı, kültürümüzden dolayı, kimliğimizden dolayı ötekileştirmeye çalışanlar oldu" diyen Ala, şöyle konuştu:

"Biz buradayız ama onlar artık burada değiller, onlar tarihe mal oldular. Tarih onları hayırla yad etmeyecektir ama biz buradayız. Bu milletin yüreği birlikte çarptıkça inancının peşinde oldukça, istikamet Sırat-ı Müstakim oldukça, istikametini kaybetmedikçe biz söylediğimiz hedeflerimizi gerçekleştireceğiz ama bize 'yapamazsınız' diyenler tarihin çöplüğünde yerini alacak."

"Önümüze bariyer koymak, çukur açmak isteyenler oldu"
Teröristler tarafından kazılan çukurlara değinen Ala, şunları kaydetti:

"Bizim önümüzü kesmeye çalışıyorlar ama dünya kuruldu kurulalı herkes kendi görevini yapar o yüzden önümüzü kesmeye çalışanları hiç dikkate almıyorum, hiç de önemli değil. Batman bunun en güzel örneğini verdi, teşekkür ediyorum. Şimdi Türkiye'de, Ankara'da, Avrupa'da, Birleşmiş Milletler'de, Ortadoğu'da, kendi ilimizde, kendi ülkemizde önümüze bariyer koymak isteyenler oldu. Çukurlar açmak isteyenler oldu. Statükonun müttefikleri daha çok Ankara'da onlar da önümüze, sistemin muhafızları var ya hani sandıktan çıkmadan iktidara gelmeye alışmışlar, iktidar kullanmaya alışmışlar ve yıllardır da Ankara'da yollarına devam ediyorlar."

Başkanlık sistemi 
Başkanlık sisteminin Türkiye için önemli olduğunu dile getiren Ala, şöyle dedi:

"Şimdi diyoruz ki tereddütlü demokrasinin yerini garantili bir demokrasi alsın. Nedir o? Getirelim Başkanlık sistemini. Önceki cumhurbaşkanı seçimlerinde nasıl kriz oluyordu meclis seçerken, uçaklar uçuşuyordu, yandan gelenler oluyordu, tehdit edenler oluyordu, daha Abdullah Gül'ü seçerken bile muhtıra verildi. Ne de çabuk unuttuk. Sonra 14 parti bir araya gelmesine rağmen millet aldı sandıktan istikrası tereyağından kıl çeker gibi çekip getirdi. Başta bütün dünyanın derdiyle hemdert olacağını, 'orada oturmayacağı' diyen bir lideri getirdi seçti. O yüzden millete bu meseleleri öyle bir verelim ki bir daha kimse alamasın ve sandığa gittiğimizde seçilecek başkan belli deriz kim seçilirse ülkeyi yönetir, ondan sonra bir daha seçilsin bir daha gelsin diyoruz ama bu diğerlerinin işine gelmiyor."

"Batman Belediyesine 171 milyon lira gönderildi" 
Batman Belediyesine 2015 yılında 171 milyon lira gönderildiğini belirten Ala,şöyle devam etti:

"Bununla hizmet yapılacak. 171 milyonla ne yaptınız, hiç bir şey. Bu millete bu reva mı? Oy verenler bunun için mi oy veriyor. Ben oy veren kardeşlerime sesleniyorum; Ankara'dan üfürenlerin burada esamesi okunmuyor. Gelin bir daha düşünelim, oradan para gönderiliyor onu bile size hizmete dönüştüremeyenlerle beraber olmanın artık bir anlamı yok. Sizin çocuklarınıza biz diyoruz ki 'okul, üniversite açalım'. Çocuklar burada okusun, çocuklar mühendis olsun, çocuklar yönetmek mi istiyor Türkiye'yi, seçime girsin, sandığa gitsin, mahalledeki teyzem, amcam sana oy veriyorsa versin, gelsin yönetsin." 

"Yeter artık', 'Edi bese"
"Sadece senin oyunu almak için gelip, senin oyunu aldıktan sonra çocuklarının geleceğini karartanlarla beraber olmayın. Onların geleceğini aydınlık yapmak isteyenlerle beraber olun" çağrısında bulunan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız her iş, dünyanın bütün ülkeleri tarafından takip ediliyor. Kimi önümüzü kesmek için takip ediyor, kimi bize destek olmak için takip ediyor. Türkiye nereden nereye geldi, hele o ilk geldiğimiz günler bir türkü bile söyleyebilir miyiz diye insanlar birbirine bakıp izin alma durumu hissederken şimdi 24 saat yayın yapılıyor. Yayın içeriğini mi beğenmiyorsun gel bu çocukları yetiştirelim onlar da içeriğini güzelleştirsin. Allah aşkına çocukları alıp dağa gönderip orada terörist yapanların arkasında durmayın onlarla birlikte olmayın, onlara hiçbir şekilde destek vermeyin ve artık batıda, doğuda denildiği gibi 'Yeter artık', 'Edi bese' deyin."

"Marksist, Leninist, din düşmanı bir örgütün inisiyatifine asla terk etmeyiz"
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz, bizim kardeşlerimizi Marksist, Leninist, din düşmanı bir örgütün inisiyatifine asla terk etmeyiz, anca beraber, kanca beraber" dedi. 

Batman Valiliği tarafından düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişinin buluştuğu "Gönüller Sofrası İftar Programı"na katılan Bakan Ala, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin artık koşmak istediğini söyledi.

Bakan Ala, şunları kaydetti:

"Biz, bizim kardeşlerimizi Marksist, Leninist, din düşmanı bir örgütün inisiyatifine asla terk etmeyiz, anca beraber, kanca beraber. 2002'den beri tek vücut halinde Batman, Edirne, Artvin, Ankara hep birlikte, Çorum, Yozgat hepimiz kardeşiz. Türkiye'yi nereden aldık, nereye getirdik. Şimdi de Türkiye'yi birlikte 2071'e götüreceğiz, Allah'ın izniyle."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...