Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Yüksek yargı düzenlemesinde erteleme söz konusu değil'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Yüksek yargı düzenlemesinde erteleme söz konusu değil'

POLİTİKA Haberleri  / AA

Adalet Bakanı Bozdağ, yüksek yargıdaki yeni düzenlemeye ilişkin, "Meclis tatile girmeden yasalaşacak, erteleme söz konusu değil." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı için geldiği Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair kanun Tasarısı'na ilişkin Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, herkesin bir değerlendirmesi, eleştirisi olabileceğini bildirdi.

Tasarınının TBMM Adalet Komisyonunda görüşülerek, kabul edildiğini anımsatan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Genel Kurul aşaması kaldı. Genel Kurulda da görüşmeler yapıldıktan, kabul edildikten sonra yasa yürürlüğe girecek. Yargıda belirsizlik oluşması doğru değil. 'Ne olacak' şeklinde bir soruyla Yargıtay ve Danıştayın uzun süre beklemesi doğru olmaz. Durumun netleşmesi gerekir onun için de yasanın süratle çıkmasında fayda var. Bu belirsizliği geleceğe taşımak yargıya zarar verir. Bu belirsizliği ortadan kaldırmak gerekir."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...