MHP’de noter krizi

Düzenleyen:
MHP’de noter krizi

POLİTİKA Haberleri

MHP’de muhalif adayların katıldığı Tüzük Kurultayı ile çıkan görüntüler genel merkez ve muhalif cephesini karıştırdı.

Damla Peker ANKARA
Kurultayda çekildiği iddia edilen görüntülerde, Ankara 13. Noter vekilinin delegeleri görmeden işlem yaptığı, bilgisayar ortamı kullanmadan el ile kayıt aldığı, kurultayın bitmesine rağmen saatler sonra bile delegelerin kendisini ve kimlik kartlarını bizzat görmeden WhatsApp ve mail üzerinden gönderilen kimlik fotokopileriyle işlem yaptığı öne sürüldü. Görüntüler iki tarafta da krize sebep oldu.
Görüntüler üzerine muhalefet cephesi bu iddialara tepki göstererek şu açıklamaları yaptı: “Ortada gayri resmi bir olay yoktur. Görüntüler, noter yetkililerinin imzaları aldığı salondaki birkaç delegenin kimlik tespitinin tamamlanmasını içeren görüntüler. Noterin himayesinde arkadaşlar delegeleri arayarak ‘salonda mısınız’ diye soruyor. Çünkü fotokopi makinesi bozulmuş.”
Yakasında “Meral Akşener Görevlisi” yazan bir kişinin de görevliye, “Türkiye’nin geleceği şu anda senin parmaklarının ucunda. Türkiye’nin geleceği bak” sözleri Akşener cephesinde ise şöyle değerlendirildi: “Noteri spekülasyonların yapılabileceğini tahmin ettiğimiz için çağırdık. Adamın yüzü gözükmüyor, ses anlaşılmıyor, birilerinin tertibi olduğu açık. Aslında 830 delege geldi, noter işlemleri yüzünden, havanın çok sıcak olmasından dolayı birçok kişi geri döndü. ‘Olmayanların imzasının yer aldığı’ gibi iddialar doğru değil. 100 civarı kişi içeriye girerken, notere geçemedi. Bu görüntüler ve iddialar tamamen kafa bulandırmaya yönelik faaliyetler.”
Genel Merkez Avukatı Yücel Bulut ise Twitter üzerinden şunları söyledi: “Kongrede görevli Ankara 13. Noterinin basına düşen görüntüleri tam bir rezalet örneğidir ve de noterin yargılanmasına sebebiyet verecektir.”
Öte yandan genel merkezin yaptığı incelemelerde 9 Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi ve 5 milletvekilinin 19 Haziran’daki kurultaya katılarak imza verdiği ortaya çıktı. Ancak kurultaya katılıp da noterli tasdik imza vermeyen MYK üyelerinin de bulunduğu, bu sayılarla birlikte kurultaya katılan MYK üyelerinin sayısının 20’ye ulaştığı belirtiliyor. 13. Noter Vekili Mustafa İset, iddialara şöyle cevap verdi: "O görüntüler,  bizim odadaki evrakları ayırırken çekilen görüntüler. Akşam saatlerine kadar süren şey 656 kişinin kimliklerini ayırmak, evrakı tespit etmek... Öyle bir şey olsa insanlar kapıyı kilitlerdi. Yaptığımız herşey resmidir ve  yasalara uygundur."

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...