Yıldırım: Burnunuzdan fitil fitil getireceğiz

Düzenleyen:
Yıldırım: Burnunuzdan  fitil fitil  getireceğiz

POLİTİKA Haberleri

“Devletin kaynaklarını millet için kullanmayıp dağa lojistik destek yapan belediyelere hesap soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz.”

İsmail Sonsuz ANKARA
Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütüne yardım eden belediyelere hesap soracaklarını söyledi. Grup toplantısında yaptığı konuşmada gerekli düzenlemenin Meclis’e geleceğini belirten Yıldırım HDP’yi de eleştirerek, “Teröre müzahir parti Türkiye’yi bıraktı, kapı kapı Avrupa’da, Amerika’da, Rusya’da dolaşıyor; Türkiye’yi şikâyet ediyor. Oyları Amerikalı, Avrupalı vermeyecek” dedi. Başbakan Yıldırım özetle şunları kaydetti:
CAZİBE MERKEZLERİ 
Türkiye, terör belasından kurtulacak. Allah’a şükür ilçelerimizde, illerimizde kalkışmaya çıktılar, hepsi dersini aldı. Terörden sonra yapmamız gereken birkaç iş var. Bunlardan bir tanesi; teröre mali destek veren belediyelerin hesabını görmek. Devletten parayı alacaksınız; yol yapmak, park yapmak, kanalizasyon, sosyal destekler yapmak için... Bu kaynakları çeşitli yollarla hileyle, düzenbazlıkla terör örgütüne aktaracaksınız. Yemezler!.. En kısa sürede bunun hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil getireceğiz. Bu düzenleme de Meclis’e gelecek. Yurt dışında kapı kapı dolaşıp Türkiye’yi şikâyet edeceğinize gelin deyin ki ‘ey ahali biz hata ettik, pişman olduk. Siz doğrusunu yaptınız’ deyin, milletimizin bağrına dönün.
 Operasyonlar bitti, ikinci adımı atıyoruz. Fiziki yenileme, sosyal yenileme... Bütün yıkılan yerleri daha güzeliyle yapıyoruz… Yetmez. Gençlerimizi hayata bağlayacak, dağdan daha güzel bir gelecek olduğunu onlara yaşatacak tedbirleri de hayata geçiriyoruz. Doğu’ya ve Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezleri, cazibe merkezleri oluşturacağız. Ne olacak burada? Burada fabrikalar yapılacak. Fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek. Ürettikleri ürünleri de belirli süreyle biz satın alacağız. Ne olacak? Oradaki bütün vatandaşlarımıza, gençlerimize, iş ve aş imkânı, daha güzel bir gelecek göstereceğiz, gelecek hazırlayacağız. İşte bu suretle terörün istismarından gençlerimizi ve bölge halkını kurtarmış olacağız. Biz bütün bunları yaparken maalesef teröre müzahir parti Türkiye’yi bıraktı, kapı kapı Avrupa’da, Amerika’da, Rusya’da dolaşıyor; Türkiye’yi şikâyet ediyor. Oyları Amerikalı vermeyecek, Avrupalı vermeyecek. Oyları sen Türkiye’den alacaksın Türkiye’den... Oy aldığın vatandaşın önüne git de ona derdini anlat. Tanışık Köyü’ne gidemedin, Sur’a giremedin. Niye? Yaptıklarının ne olduğunu oradaki vatandaş gördü.
“BUNLAR ÖLDÜRMEYİ BİLİR”
Başbakan Yıldırım, Ağrı’da katıldığı 18 tesisin toplu açılış töreni ve iftar programında da şunları söyledi: “Türkiye’yi bölmeye çalışanlar, bizi birbirimize düşürmeye çalışanlar, yerli değil. Bunlar üst akıllarının akıllarıyla hareket ediyor. Efendileri ne derse onu yapıyor. Bunlar sadece ayrıştırmayı, öldürmeyi, insanların arasına ayrılık tohumları ekmeyi bilirler ama Allah’a şükür Ağrı, bu oyunlara gelmedi, elinin tersiyle terörün bu oyunlarını itti. İnadına ‘kardeşlik’ dediniz, inadına ‘birlik’ dediniz, inadına ‘beraberlik’ dediniz.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...