Oktay Vural: Makam peşinde değilim

Düzenleyen:
Oktay Vural: Makam peşinde değilim

POLİTİKA Haberleri

“MHP’de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç var, bu süreçte makam ve ikbal beklentisi içinde değilim.”

Damla Peker ANKARA
Oktay Vural’ın MHP Grup Başkanvekilliğinden istifa etmesi, soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Vural’ın, 10 Temmuz’daki kurultayda muhalif bir adayı mı destekleyeceği, yoksa kendisinin mi genel başkan adayı olacağı merak ediliyor. Kulislerde, Vural’ın yakın çevresine ‘partinin geleceğine destek sağlayacak her hareketin içerisinde olabileceğini söylediği’ konuşuluyor. Ayrıca, güçlü bir aday olarak görülen Vural’ın istifasının, Bahçeli’nin elini zayıflatacağı belirtiliyor. Ancak, her ne kadar güçlü bir aday da olsa kurultaya kadar yeterli delegeye ulaşamayacağı ve Akşener’in yanında olacağı iddia ediliyor.  
MHP Grup Başkanvekilliği görevinden önceki gün istifa eden Oktay Vural, dün yaptığı yazılı açıklamada istifasının sebebini açıkladı. MHP’nin bir yenilenmeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Vural, şunları kaydetti: “Politik mücadeleden kayarak suçlamalarla, dedikodularla ortaya çıkan olumsuz tablonun vicdani ve ahlaki icabı olarak partililerimizi derinden yaralayacak, bizi bizden uzaklaştıracak vahim gelişmelerin üzüntüsünü daha fazla yaşamak istememiz mümkün değildir. MHP’de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. Bu süreç boyunca görüşlerimi ifade etme ve katkı sağlama gayret ve arayışlarımı bu safhada herhangi bir şahsi ikbal beklentisi veya makam, mevki ilişkisi içinde olmaksızın ortaya koymam vicdani bir sorumluluk halini almıştır... Dedikodu mekanizmaları bizi kopuşa sürüklüyor. MHP’nin hali ve geleceği kaotik bir sürece sokulamaz.”

NOTERE SUÇ DUYURUSU

MHP Genel Merkez Avukatı Yücel Bulut, Ankara 13. Noterliği’nin basında çıkan görüntüleri konusunda savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Bulut, söyle konuştu: 
“Sözde MHP Olağanüstü Genel Kurulu’na ilişkin olarak; toplantıya katılanların kimlik tespitleri ve hazirun listesinin hazırlanması konusunda görevli bulunan Ankara 13.Noterliğinin basın yayın organlarında da oldukça geniş yer bulan ve suç teşkil eden görüntüleri üzerine suç duyurusunda bulunulmuştur. Cezai soruşturma süreci titizlikle takip edilecektir. ”

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...