Erdoğan: Yetimin hakkını teröre veremezsin

Düzenleyen:
Erdoğan: Yetimin hakkını teröre veremezsin

POLİTİKA Haberleri

HDP’nin teröristlerle kol kola giren belediyelerini eleştiren Cumhurbaşkanı “üzerlerine gidilecek” mesajı verdi: Bugünler onların iyi günleri. Bunların bedelini ödeyecekler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’nun STK temsilcileri ve  kanaat önderlerine Külliye’de iftar verdi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verirken özetle şunları söyledi:
∂ HDP’li belediyelere yönelik: Onlar eline geçen parayı ‘Ben dağa nasıl ulaştırırım, Kandil’e nasıl ulaştırırım?’ bunun gayreti içerisindeler ama bugünler onların iyi günleri, onu söyleyeyim. Bunların bedelini ödeyecekler ve devlet bütün bunların arkasını hassas bir şekilde takip ederek, bunlara gerekli olan bu bedeli ödetecektir. Çünkü tüyü bitmemiş yetimin hakkını, sen terör örgütlerine çeşitli hilelerle gönderemezsin.
∂ Örgütlerin tüm derdi Türkiye’yi zayıflatarak, mazlumlara destek vermesini engellemektir. Karanlık bir ittifak vardır.
∂ Belediyelerle ilgili düzenlemeyi Meclis kapanmadan önce çıkaracağız.
∂ Etnik köken istismarı yapanları da inanç istismarı yapanları da dış güçler adına taşeronluk yapanları da Allah ıslah etsin, hepsine de Rabbim hak yolunu göstersin diyorum. Şu mübarek günlerde kan döken, insanların hayatını zindana çeviren hiç kimsenin bu milletle, bu topraklarla, bu ülkeyle en küçük bir bağı, en küçük bir ilişkisi olamaz. Aynı şekilde hemen yanı başımızdaki Suriye’de ramazan ayında kan akıtan, katliamlar gerçekleştirenler yalnızca Müslümanların değil, insanlığın düşmanıdır.
∂ Teröre karşı amansız bir mücadele sürdüren Türkiye’ye sessiz kalanlar, şunu bilmeli dedik; bir gün bu terör bumerang gibi döner onları da vurur dedik. İşte buyurun. Eğer sen teröristlere yataklık yaparsan, mali destek verirsen, kapılarını açar onların paçavralarını AB’nin binasının duvarlarına asmaya kalkarsan, bilesin ki bunlar iyi günlerdir daha kötü günler gelecektir. Biz damdan düştük, görmediler.
∂ 79 milyon tek milletiz. Kürt, Türk, Laz, Çerkez hep beraber tek millet olarak yürüyeceğiz. Türk Türklüğü ile Kürt Kürtlüğü ile övünsün. Kürt’ün Türk’e, Türk’ün Kürt’e üstünlüğü yok. Hepsi takva ile. Birbirimizi Allah için seveceğiz. Bizim et ve tırnak gibi olduğumuzu unutmayacağız. Tek bayrak, bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin kendisi. İkinci bir alternatif tanımıyoruz. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer üstünde ölen varsa vatandır.’ Aksi taktirde olmaz, 780 bin kilometrekare ile bu ülke tek vatandır. Tek devlet, devlet içinde devlet asla. Çıkarmışlar bir paralel devlet, ne paralel devleti, böyle bir şey söz konusu olamaz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...