MHP kongresine durdurma kararı

Düzenleyen:
MHP kongresine durdurma kararı

POLİTİKA Haberleri

Gözler, MHP’nin 10 Temmuz’daki olağanüstü kurultayı kimin toplayacağı yönünde YSK’dan gelecek habere kitlenirken; YSK, bu konuda görüş bildirmeme kararı verdi ve konunun ilçe seçim kurulunda karara bağlanması yönünde karar aldı.

 Damla Peker ANKARA
Bu kararın ardından yeni bir gelişme daha yaşandı. Üst kurul delegesi tarafından açılan Genel Kurul İptal Davası neticesinde Ankara 3.Asliye Hukuk Mahkeme tarafından 19 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Genel Kurul’da alınan kararların ve tüzük değişikliklerinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verildi.
MHP’li bir üst kurul delegesi kurultayın Ankara merkeze 32 kilometre uzaklıkta bulunan Akyurt’ta yapıldığı gerekçesiyle Ankara Valiliği’ne şikayette bulundu. Ankara Valiliği ise Çağrı Heyeti üyelerinden Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında Kanunu’nun 32’nci maddesi gereğince 500 TL cezai işlem uyguladı.
19 Haziran’da muhaliflerin yaptığı kurultaya ilişkin açıklama yapan MHP’nin avukatı Yücel Bulut, ihtiyati tedbir kararına esas olan gerekçeleri şöyle sıraladı:
- Kurultay Siyasi Partilerin Genel Kurulları, Siyasi Partiler Kanunu 31 ve 13; Türk Medeni Kanunu 78’nci maddesi uyarınca Ankara’nın İl Merkezinde yapılmak zorundadır. Buna uyulmamıştır.
- Tüzüğün değiştirilebilmesi için toplam delege sayısının 2/3 oranında delegenin toplantı salonunda hazır bulunması gerekmektedir. Bu sayı 809 rakamına denk gelmektedir.
- Çağrı Heyeti tarafından 15 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirileceği ilan edilen ancak yargı kararları ve alınan güvenlik önlemleri nedeniyle gerçekleştirilemeyen Genel Kurul Toplantısı sonrasında Dernekler Yönetmeliği 14/2 maddesinde yer alan ve geçerlilik koşulu olan ilan şartlarına uyulmamış, ertelenme gerekçeleri ilan edilmemiştir.
- Çağrı Heyetine sadece Parti Tüzüğünün 63/4 maddesinin değişikliğini görüşme yetkisi verilmişken, yasalara aykırı yapılan toplantıda 13 maddenin daha değiştirilmesine teşebbüs edilmiştir.
- Üye olamayan, hatta devlet memuru olan birçok ismin Genel Kurula katılarak sanki parti delegesi gibi oy kullandıkları tespit edilmiştir.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...