HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

MHP'de olağanüstü kurultay muamması devam ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MHP'de olağanüstü kurultay muamması devam ediyor
Mhp, Haber

POLİTİKA Haberleri  / AA

Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kurultayının yapılamayacağına karar verdi.

MHP Genel Merkezi ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kararı kesinleşene kadar kurultay yapılamayacağına karar verdi.

MHP Genel Merkezi'nin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayı toplama kararının ardından, Çağrı Heyeti'nin 19 Haziran'da topladığı olağanüstü kongrede de seçimli olağanüstü kongrenin 10 Temmuz'da yapılmasına karar verilmişti.

MHP Genel Merkezi'nin ve yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun başvurduğu Çankaya İlçe Seçim Kurulu, 10 Temmuz'daki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) görüş sormuştu.

YSK, kurultaya ilişkin başvurulara dair İlçe Seçim Kurulunun değerlendirme yapması gerektiğinden görüş bildirilmesine yer olmadığına karar vermişti.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu da başvuruları görüşerek, Ankara 3. Sulh Hukuk Mahkemesinde açılan dava sonuçlanıncaya kadar MHP kurultayının yapılamayacağını kararlaştırdı.

YSK açıklamasının ardından Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin, 19 Haziran'da yapılan kurultay kararlarının iptali istemiyle açılan davada, dava esastan sonuçlanıncaya kadar tedbiren yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Bu durumda, MHP'nin 10 Temmuz'da kurultayının toplanabilmesi için Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını esastan sonuçlandırması gerekiyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...