HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım'dan Mısır açıklaması!

Düzenleyen: /
Başbakan Yıldırım'dan Mısır açıklaması!
Binali Yıldırım, Mısır, Haber

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında Mısır ile ilişkilerin düzeltilebileceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, TRT Haber'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin İsrail, Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi yanında Mısır'la olan ilişkilerin düzeltilebileceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım'ın konuyla ilgili açıklamaları ise şöyle.

"Mısır meselesi çok nettir. Demokrasiye bir darbe olmuş ve Sayın Mursi yönetimden indirilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu dile getirmiş Mursi'nin yönetimden uzaklaştırılmasını kabul etmediğimizi tüm dünyaya duyurmuştur.

Mısır ile aynı bölgedeyiz. İstesek de her şeyi kesemeyiz. Coğrafi bir ağımız ve yakınlığımız var. O yüzden oradaki rejim değişikliğinin şekli, Mursi başta olmak üzere onun ekibine uygulanan haksız cezalar üzerinde duruyoruz. Buna rağmen ticari konusunda bir engel yok. Belki ilerde normalleşmeye de zemin hazırlanmış olur. Bakanlar seviyesinde bile ilişki başlayabilir. Biz buna hazırız. Herhangi bir rezervimiz yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...