MHP'de 10 Temmuz'da Kurultay yok

Düzenleyen:
MHP'de 10 Temmuz'da Kurultay yok

POLİTİKA Haberleri

Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun “10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılamaz” kararıyla MHP’de işler yeniden karıştı.

Damla Peker ANKARA
MHP’de bu defa 10 Temmuz’da yapılması planlanan olağanüstü kurultay kaosa döndü. Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun “10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılamaz” açıklamasıyla her şey altüst oldu. MHP Genel Merkezi’nin ardından, Çağrı Heyetinin 19 Haziran’da topladığı olağanüstü kongrede de seçimli olağanüstü kongrenin 10 Temmuz’da yapılmasına karar verilmişti. Hem MHP Genel Merkezi hem de yeni kongreyi toplamakla görevlendirilen heyetin başkanı Müsavat Dervişoğlu, temmuzdaki kongreyi kimin toplayacağına ilişkin Çankaya Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmuştu. Çankaya Seçim Kurulu, dün sürpriz bir şekilde 10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılamayacağı yönünde karar aldı. Çankaya İlçe Seçim Kurulu kararında, hem MHP Genel Merkezi hem de muhaliflerin başvurusuna yer verildi. Çankaya İlçe Seçim Kulu Hakiminin kararında şunlar ifade edildi: 
SEÇİM TÜZÜĞE AYKIRI
“Gerek Genel Merkez, gerek Kongre Heyeti’nin olağanüstü kongrede seçim yapılması istekleri 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tedbir kararı karşısında MHP Tüzüğü’nün 63/4 maddesine aykırı olduğundan 10 Temmuz 2016  tarihinde yapılacağı bildirilen seçimli olağanüstü kongre seçiminin 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 2016/303 esas sayılı davada alınacak olan karar kesinleşinceye kadar seçim yapılamayacağına, Seçim Kurulu Başkanlığımızca bu seçime yönelik çalışmalarımızın durdurulmasına ve YSK’ya itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi.”
MHP: KARARA SAYGILIYIZ
Karara şaşırmadıklarını belirten parti yönetimi, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmayacaklarını, yargı kararlarına saygılı olduklarını belirterek, olağanüstü kurultay için 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesinin kararını bekleyeceklerini söyledi. Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun “MHP’de 10 Temmuz’da seçim yapılamaz” kararına muhalifler de sert reaksiyon gösterdi. Kararı eleştiren MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, “Bu karar bizim açımızdan kabul edilebilir değildir ve hukuka aykırıdır. Seçim kurullarının kongre durdurma yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple biz de bu karara karşı itirazda bulunacağız. YSK’dan olumlu bir karar çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...