Erdoğan çifte atılımı değerlendirdi: Kazanmak için adım atıyoruz

Düzenleyen:
Erdoğan çifte atılımı değerlendirdi: Kazanmak için adım atıyoruz

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye personeline verilen iftarda konuştu.

Terörden, dış politikaya kadar güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, özetle şunları kaydetti:
- BUNLAR CEHENNEMLİK: Şimdi Yeşilköy’ü gelip bunlar bombaladı, ne günahı vardı o insanların? Çocuk, kadın, yaşlı... Yerlisi var, yabancısı var. Bu sivil insanların ne günahı vardı? Hem kendini patlatıyorsun hem de o insanlar bu sebeple orada ölüyorlar. Bunun insani, vicdani herhangi bir yanı var mı? İslami herhangi bir yanı var mı? Yok. Bunlar ne Müslümanı ya, bunlar ila cehenneme zümera ya, oraya gidici bunlar. Bunlar cehennemde yerlerini hazırlamışlar. ‘Bir kişinin ölümüne neden olmak tüm insanlığın ölümüne neden olmaktır’ diyor bizim dinimiz. Böyle bir şeyi nasıl yaparsınız?
- TEK PARÇA BİLE VERMEYİZ: Bizim vatanımızı asla bölemeyecekler. Kendi kendilerine böyle hayal aleminde dolaşanlar, gezenler var. Boşuna dolaşıyorsunuz. İşte buyurun, bütün bu yapılan operasyonlar niçin yapılıyor? Bu vatan topraklarında biz sizlere asla gelip de bir parçayı, bir şehidimizin kanının yoğurduğu parçayı vermeyiz, teslim etmeyiz. Vermeyiz ve veremeyiz, böyle bir yetkimiz yok.
- NE YAPSANIZ BOŞ: Bu terör örgütleri üzerinden bizi tedip edeceklerini sananlara sesleniyorum, ne yapsanız boş. Türkiye’nin 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağını buradan duyuruyorum. Burası Cumhurbaşkanlığı makamı. Türkiye’nin asıl felaketi bu terör olayları değil, hedeflerinden ve ideallerinden vazgeçmesi olur. İşte biz bundan vazgeçmeyeceğiz. Milletimizi böyle bir felaketle asla yüz yüze bırakmayacağız.
- KAZAN-KAZAN POLİTİKASI:  İsrail ile Mavi Marmara gemisi saldırısından sonra sorunlu olan ilişkilerimizi düzeltme yolunda önemli adımlar attık. Bu adımların da milletimiz ve Filistinli kardeşlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yalnız buradan bir açıklama yapmak durumundayım, Türkiye Cumhuriyeti olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım, bu adım bilinmelidir ki her zaman karşılıklı milletlerin kazanımına dayalı bir adımdır. Hiçbir zaman hiçbir adımı tek taraflı düşünmedik. Kazan-kazan esasına dayalı olarak hep bu adımları atmışızdır. Yani Türkiye de kazanmalı Rusya da kazanmalı, Türkiye de kazanmalı İsrail de kazanmalı.
- PARALEL, CUMHURBAŞKANLIĞINA BİLE GİRMİŞTİ: Kimi Pensilvanya’ya kaçtı, kimisi Avrupa’ya kaçtı. 1000’e yakın kaçanların sayısı. Bir de cezaevlerinde olanlar var. Bunlar yeterli değil daha çok var binlerce var. Bunların hepsi ortaya çıkarılacak. Durmak yok temizleyeceğiz. Cumhurbaşkanlığına girmişlerdi belki hâlâ da vardır. Onlar üzerinde de çalışıyoruz. Ya kendileri istifa edip giderler, nereye giderlerse gitsinler ama burayı lekeleyemezler.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...