Teröristlere cevabımızı her fırsatta veriyoruz

Düzenleyen:
Teröristlere cevabımızı her fırsatta veriyoruz

POLİTİKA Haberleri

“Türkiye’yi, eskiden olduğu gibi bu tür dayatmalarla rayından çıkartabileceklerini sananlar, yanıldıklarını gördükçe saldırıların dozajını da artırıyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Dostluk Derneği tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek iftar programına katıldı. Burada katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Erdoğan, terör ve dış politika konularında önemli mesajlar verirken özetle şunları söyledi:
- Biz, terör örgütleri, terör eylemleri, teröristler aracılığıyla ülkemize verilmek istenen mesajları gayet iyi biliyoruz. Cevabımızı da her fırsatta veriyoruz. Devleti ve milletiyle bir bütün haline gelmiş olan Türkiye’yi, eskiden olduğu gibi bu tür dayatmalarla rayından çıkartabileceklerini sananlar, yanıldıklarını gördükçe saldırıların dozajını da artırıyorlar.
- DAEŞ denilen terör örgütü, İslam’ın ve Müslümanların adını kullanarak aziz dinimizi ve mensuplarını hedef alan son dönemdeki en büyük şer örgütüdür. Bu örgütün İslam’la ve Müslümanlıkla en küçük bir ilişkisi yoktur. Tam tersine bu örgütün tek hedefi İslam’a ve Müslümanlara zarar vermektir.
- DAEŞ ve PKK içinde yer alan ve hala bu örgütlerin gerçek yüzünü görememiş kişilere sesleniyorum. Gelin bir an önce bu yanlıştan dönün. Kendi inancınızın mensuplarına, kendi milletinize, kendi ülkenize zarar vererek elde edebileceğiniz hiçbir şey yoktur, olamaz.
- Türkiye’nin, Rusya ve İsrail ile ilişkilerini düzeltme yolunda attığı adımların, dışarıdan olduğu kadar ülke içinden, hatta kendi çevremizden birilerini de rahatsız ettiğini görüyoruz. Açıkçası muhalefet partilerinin bu konudaki eleştirilerini ciddiye almıyorum.
- Ancak benim asıl üzüldüğüm, hiç ummadığımız, hiç beklemediğimiz, hiç yakıştıramadığımız bazı çevrelerin de aynı koroya katılmış olmalarıdır. Şayet bizim herhangi bir sebepten dolayı eğildiğimizi, büküldüğümüzü, iddialarımızdan, tezlerimizden, davamızdan vazgeçtiğimizi düşünenler varsa, bu bize yapılmış çok büyük bir iftiradır, çok büyük bir büftandır. Tayyip Erdoğan 40 yıl önce nasıl düşünüyorsa, nasıl hissediyorsa, nasıl mücadele ediyorsa bugün de aynı şekilde davranıyor, bunun böyle bilinmesini isterim.”
- Bizim İsrail’de muhatabımız, herhalde atacağım adımlarda Gazzeli kardeşlerimizdir, Filistinli kardeşlerimizdir ve biz Gazze’den İsmail Heniyye olsun, Halit Meşal olsun, bu kardeşlerimizle görüşmelerimizi yaptık. Aynı şekilde Mahmut Abbas ile görüşmelerimizi yaptık ve ondan sonra da adımlarımızı buna göre attık. Kusura bakmasınlar biz herhalde bunlar dururken başkalarıyla gidip de görüşme yapacak halimiz yoktu. Ateşin içinde olanlar bunlar, asıl yaralananlar bunlar.

Erdoğan-Putin görüşmesi ay sonu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Lavrov’u Antalya’ya davet ettiğini belirterek, ikili ilişkilerde bu adımları atmanın önemli olduğunu vurguladı. Bakan Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin büyük ihtimalle bu ayın sonuna doğru veya ağustos başında baş başa bir görüşme yapacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...