'Meclis’te hakarete ve kavgaya ceza keselim'

Düzenleyen:
'Meclis’te hakarete ve kavgaya ceza keselim'

POLİTİKA Haberleri

TBMM’de kavga, küfür ve hakarete “para cezası” verilmesi teklifinin, önümüzdeki günlerde Meclis İçtüzüğü değişikliğinde gündeme gelmesi bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, planladıkları değişiklikle ilgili açıklama yaptı. Teklifleri içinde, daha önce uzlaşma komisyonlarında üzerinde mutabık kaldıkları maddeleri getirmeyi planladıklarını açıklayan Elitaş, “Anlaşamadığımız 1 ya da 2 madde olabilir. Boş konuşmalar yerine, millet ve ülke için konuşmaların yapıldığı süreç işleyecek. Muhalefetin daha istikrarlı ve daha yapıcı olması gerekir. Şu anda engellemeye çalışıyorlar. Kavga çıkaranın bedelini ödeyeceği, küfür ve hakaret edenin maliyetine TBMM’de katlanabileceği bir durum var. Anlaştığımız metinde de bu var. Bunu  geçen dönem CHP Milletvekili Oktay Ekşi içtüzük çalışmalarında gündeme getirmişti ve bizim komisyonumuzca da kabul görmüştü. Küfreden, hakaret eden, kavga çıkaran ve kavgaya sebebiyet veren milletvekili TBMM kararıyla maddi bedelini ödemek zorunda kalacak” dedi. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...