Eski HDP milletvekiline hapis istemi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski HDP milletvekiline hapis istemi

POLİTİKA Haberleri  / AA

Eski HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Van İl Başkanlığınca 4 Mayıs 2012'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları protesto etmek amacıyla kurulan çadır önünde yaptığı konuşma nedeniyle 24. Dönem Milletvekili Birtane hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı.
Hazırlanan iddianame, Van 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, Birtane'nin "terör örgütü propagandası" suçundan 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.
Mülkiye Birtane'nin soruşturmaya konu konuşmasına yer verilen iddianamede, Birtane'nin sarf ettiği sözlerle terör örgütü mensuplarını ve elebaşını "özgürlük mücadelesi veren kişiler", terör örgütünün eylemlerini de "özgürlük mücadelesi" olarak nitelendirdiği kaydedildi.
İddianamede, terör örgütü PKK'nın "cumhuriyetin niteliklerini, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmak, Türk devletinin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devletin otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak amacıyla kurulmuş bir örgüt" olduğu vurgulandı.
Birtane'nin, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla kurulan ve bu amaçlar doğrultusunda askeri ve sivil hedeflere yönelik birçok silahlı saldırı gerçekleştiren terör örgütünün şiddet ve tehdit içeren eylemlerini meşru gösterecek beyanlarda bulunarak PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yaptığı belirtilen iddianamede, şunlar bildirildi:
"Şüpheli Mülkiye Birtane'nin konuşmasında bir kısım realiteleri dile getirdiğini, konuşmasının propaganda niteliğinde olmadığını beyan etmesine karşın, sarf ettiği sözlerin içeriği nazara alındığında savunma, gerçeği yansıtmamaktadır. Şüphelinin konuşmayı yaptığı esnadaki sıfatı, konuşmasında şiddeti teşvik eden ve özendiren bölümlerin bulunması, konuşmanın açık hava toplantısında yapılması birlikte değerlendirildiğinde atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır."
Mülkiye Birtane'nin yargılanmasına 22 Temmuz'da başlanacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...