Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bizi daha önce yalnız bıraktınız'

Düzenleyen:
'Bizi daha önce yalnız bıraktınız'

POLİTİKA Haberleri

‘17-25 Aralık bir darbe girişimi’ dediğimizde burun kıvırıldı, dudak büküldü. Bu kadroları temizlemek istediğimizde ise önümüze bin bir engel çıkartıldı.

İsmail Sonsuz ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen’in iadesi için delil isteyen ABD’ye de sert çıkarak, “Bin Ladin için delil aramazken FETO için üstelik olay çok açıkken, kanıtlar zaten ortadayken neden ısrarla kanıt istiyorsunuz?” diye konuştu.  Başbakan Yıldırım darbe girişimi sonrasında ilk kez toplanan AK Parti Grubu’nda özetle şunları söyledi:

“HOCA KILIKLI HAİN”

15 Temmuz bir şeyi ortaya koymuştur; tankın gücü halkın gücünü yenememiştir. Siyasi tarihimizde hiçbir darbe girişimi, 15 Temmuz’daki kadar kötü ve alçakça olmamıştır. Hiçbir darbe, kökü dışarıda, hoca kılıklı bir hain tarafından yönetilmemiştir. Hiçbir darbe, halkına karşı silah çekmemiştir. Hiçbir darbe, havadan halkını bombalamamıştır. Hiçbir darbe TBMM’ye bomba yağdırmamıştır. 

Bu alçakça, canice darbe girişiminin kaynağı konusunda zerre kadar tereddüdümüz yok. Kimin yaptığını, kimin tertiplediğini, kimin yönettiğini bütün ayrıntılarıyla biliyoruz. Bu örgütün, 1980’li yıllardan itibaren TSK içinde yapılanma başlattığını biliyoruz. Bize diyorlar ki ‘Neden önlem almadınız?’ Ben de diyenlere şunu söylüyorum, Yıllardır verdiğimiz mücadelede neden bizi yalnız bıraktınız. ‘17-25 Aralık bir darbe girişimi’ dediğimizde burun kıvırıldı, dudak büküldü. Bu kadroları temizlemek istediğimizde ise önümüze bin bir engel çıkartıldı. Eğer bugünkü desteğiniz o gün de olsaydı belki bunları yaşamayacaktık.

Cumhurbaşkanımız ve ben terörist başının iadesi için ABD’ye çağrı yaptık. Adalet Bakanlığı 4 tane dosya gönderdi. Bize diyorlar ki ‘Kanıt sunun’. Görünen köy, kılavuz ister mi? 11 Eylül’de, İkiz Kuleler aşağı indirildiğinde teröristleri isterken kanıt mı sordunuz?  Bu caniyi, bu haini, bu terörist başını artık daha fazla korumayın. Bu paralel terör örgütü artık hiçbir ülke için elverişli bir maşa değildir.  Avrupalı dostlarımızın darbeyi kınadıktan sonra kullandıkları ‘ama’ diye başlayan cümlelerinden hiç de hoşlanmadım. 

“HERKES AYIKLANACAK”

Başbakan Yıldırım, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili ile basın toplantısında da şunları söyledi: (FETÖ’nün darbe girişimi) Bütün bunlar yapıldıktan sonra, ‘Tamam, olan oldu, bırakalım herkes yerinde kalsın’ diyecek halimiz yok. Bu işin içinde öyle veya böyle bulunmuş herkes ayıklanacak, hak ettikleri sonuca katlanacak. Yaptığımız budur.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...