Yeni anayasa için düğmeye basılıyor

Düzenleyen:
Yeni anayasa için düğmeye basılıyor

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım, yeni anayasa konusunda muhalefetle anlayış birliği oluştuğunu ifade ederek “HDP de katılabilir” dedi.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 4 saat sürdü. Başbakan Binali Yıldırım, toplantı sonrası kameraların karşısına geçerek, alınan kararları açıkladı, soruları cevaplandırdı. Yıldırım özetle şunları söyledi:
KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ANAYASA: Cumhurbaşkanımız ve muhalefet liderleriyle yaptığımız toplantı, tarihi ve verimli oldu. Yeni anayasa konusunda kalınan yerden başlaması için muhalefetle anlayış birliği olduğunu gördük. Yeni anayasa bütün partilerin katılımıyla yapılacak. 79 milyonu kapsamalı. HDP de katılabilir. Daha küçük bir anayasa paketi için ise muhalefet partileriyle ortak bir zemin olduğu görülmüştür. Bunun takvimi şu anda başlamıştır. Cumhurbaşkanımızla yapılan ortak toplantıda bu adım atılmıştır.
JANDARMADA YAPILANMA: Bakanlar Kurulu’nda yeni Kanun Hükmündeki Kararnameler de görüşüldü. Buna göre, Jandarma ve Sahil Güvenlik tamamen İçişleri Bakanlığı’na bağlanacak. Bununla ilgili kararname yayınlanacak.
ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ: FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybedenler “Şehit” sayılacak. Tankların kapatıp halka kurşun sıkıldığı Boğaz Köprüsü’nün adı, bundan böyle “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” olacak. İstanbul ve Ankara’da birer Şehitler Anıtı yapılacak.
YAŞ 1 GÜNDE BİTECEK: Yüksek Askeri Şura, Çankaya Köşkü’nde Perşembe günü yapılacak ve çalışmalarını 1 günde tamamlayacak. Yani üç güne yayılı bir çalışmaya ihtiyaç yok ve ikinci günde kararları sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunmuş olacağız. Burada, emekli olacakların durumu, terfiler ve atamalar görüşülecek.
HESABINI VERECEKLER: Darbeye kalkışanlar birer birer çorap söküğü gibi geliyor. Hepsi birbirini ihbar ediyor. Neticede kim var, kim yok herkes kanun önüne çıkacak, hesabını verecek. Bunlar asker kılığında rütbesiz canilerdir, terörist grupların elemanlarıdır. TSK’nın kurumsal itibarıyla hiçbir alakaları yoktur. O yüzden eleştirilerimizde asla ve asla vatandaşlarımızdan beklentimiz odur ki teröristlerle, vatanımızı seven askerimizi polisimizi bir tutmayalım.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...