Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kılıçdaroğlu: 'Gülen iade edilmeli'

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu: 'Gülen iade edilmeli'

POLİTİKA Haberleri

“Fethullah Gülen ‘ben aklanmak istiyorum’ diyorsa gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında uçaklar tarafından bombalanan Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti. Özel Harekat Dairesi önündeki anıta karanfil bırakıp, şehit polislere dua eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Burada 50 vatan evladımız şehit oldu, onlara ‘demokrasi şehidi’ diyoruz. Onları asla ve asla, hiçbir zaman unutmayacağız. Bugün Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması, ortak bir dil oluşturması, onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti” diye konuştu.
FETÖ lideri Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Fethullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fethullah Gülen ‘ben aklanmak istiyorum’ diyorsa gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. Bu konuda iade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi bizim açımızdan son derece olumlu” değerlendirmesinde bulundu. 
Beştepe’de muhalefet partilerine bilgi verildiği ve kendi görüşlerini de ifade ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz bugünkü atmosferden. Umarım bu atmosfer hep böyle devam eder ve Türkiye dünyada, bölgede saygınlığını güçlendiren bir ülke olur” ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...