Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Darbeyle ilişkili olanların ordudan ihraçları olağandır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Darbeyle ilişkili olanların ordudan ihraçları olağandır'

POLİTİKA Haberleri  / AA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Anayasal sistemi değiştirmek, seçilen bir hükümeti darbe ile devre dışı bırakmak yasalarımıza göre suçtur, dolayısıyla bunların Silahlı Kuvvetler'de bulunması doğru değildir, ihraçları olağandır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk Televizyonu'nun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edilen askerlere dair bir soru üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, darbeyle ilişkili olanların ordudan ihraç edilmesinden daha doğal bir şey olamayacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Anayasal sistemi değiştirmek, seçilen bir hükümeti darbe ile devre dışı bırakmak, yasalarımıza göre suçtur, dolayısıyla bunların Silahlı Kuvvetler'de bulunması doğru değildir, ihraçları olağandır." ifadesini kullandı.

Bu tür işlemler yapılırken, "Kurunun yanında yaşın da yanmaması" için dikkatli olunması gerektiğini hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, bu konuyu liderler zirvesinde de dile getirdiğini, darbe sonrası hükümetin bazı kararları almasının olağan olduğunu kaydetti.

"Siyasi partiler öz eleştiri yapmalı"

Daha önce yaptığı açıklamalarda, tüm siyasi partilerin bu kalkışma sonrası oturup, bir öz eleştiri yapması gerektiğini söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Hepimiz oturmalıyız, bir öz eleştiri yapmalıyız. 'Ülke bu hale nasıl geldi' diye. Öz eleştiriyi yapabilirsek, en azından birbirimizi daha iyi anlamış oluruz." diye konuştu.

"Hesabının sorulması lazım"

Sınav sorularının çalınmasıyla ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, bu durumu önceden de bildiklerini ve defalarca dile getirdiklerini vurguladı.

Bu dosyaların büyük bir kısmının kapatıldığını anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Şimdi sınav sorularının çalındığı söyleniyor, ne zamandan beri? Harp okullarında 1988'den beri. Anne babalar boğazlarından kesiyor, çocukları daha iyi bir yere gelmesi için dünyanın parasını ödüyorlar, sonra sınav soruları çalınıyor, belli bir gruba dağıtılıyor ve onlar sınavda başarılı oluyor, emeğini veren, alın terini döken insanlar sınavın dışında kalıyorlar. Bunlar doğru değil. Doğru değil ama bunun da üzerine gitmemiz lazım. Bunların mutlaka hesabının sorulması lazım."

"Olağanüstü bir durum vardı, gittik"

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gitmeye nasıl karar verdiniz, ne hissettiniz, ne düşündünüz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şu bilgileri paylaştı:

"Ben daha önceki konuşmalarımda 'Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde gitmeyeceğim' demiştim. Ama olağanüstü bir durum olduğu ortada. Bir devlet krizi yaşadığımızda malum, böyle bir ortamda çocuklar gibi 'ben geçmişte bunu demiştim, asla gitmeyeceğim' demedik. Olağanüstü bir durum vardı, gittik. Dört siyasi parti liderinin orada olmasını isterdim, bunu da ifade ettim. Samimi olarak görüşlerimizi ifade ettik, notlar alındı bir ortak memnuniyetle toplantı sona erdi."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...