'MHP’yi ele geçirip iç savaş çıkaracaklardı'

Düzenleyen:
'MHP’yi ele geçirip iç savaş çıkaracaklardı'

POLİTİKA Haberleri

“FETÖ, MHP’yi ele geçirmiş olsaydı darbe girişimi sırasında bir iç savaş çıkacaktı. Hesapları da buydu.”

 MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, paralel yapının, partisinin olağanüstü kurultayı için başvuran “malum isimlere” destek vererek yargı sürecine etki ettiğini belirterek, “O cemaatçi hakimler, 15 Temmuz alçaklığından sonra, önce gözaltına ve sonrada görevinden açığa alınmıştır. Partimiz aleyhine karar veren hakimlerin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkmıştır” ifadesini kullandı.
İsmet Büyükataman, önümüzdeki günlerde MHP’nin kongresi için “yargıda ağ kuran” tüm FETÖ’cülerin ilişkilerinin ortaya çıkacağını vurguladı.  Büyükataman, “Zaten aylardır takip edildikleri duyumunu alıyorduk. Mahkeme kararlarını haftalar öncesinden duyurmalarının hikmeti neymiş, hepsi öğrenilecektir. MHP’de olağanüstü kongre olması ve FETÖ’cülerin hedefinin başarıya ulaşması için hangi HYSK üyeleri aktif roller üstlenmiş ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı. 
 Büyükataman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “MHP’de değişim isteyenlerin kimlere umut bağladıkları net şekilde görülmektedir. MHP’de değişim gerçekleştirmek isteyenler, darbe girişimi gerçekleşmeden hedefine ulaşmış olsaydı, Milliyetçi Hareket Partisi bu yapı tarafından ele geçirilmiş olsaydı, 15 Temmuz darbesinde ülkücü hareket mensupları sokağa dökülecek ve darbecilerin ekmeğine yağ sürülecek bir iç savaş çıkacaktı. Hesap edilen buydu.”

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...