İçişleri Bakanı Efkan Ala: Türkiye seyirci kalamaz

Düzenleyen:
İçişleri Bakanı Efkan Ala: Türkiye seyirci kalamaz

POLİTİKA Haberleri

Cerablus operasyonu ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Bu bölgede Türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 havan mermisi attılar Karkamış'a, bugün bir tane attılar, Türkiye bunlara seyirci kalamaz" dedi.

AA Editör Masası'nda Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve ABD'nin başını çektiği koalisyon hava kuvvetleri, Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi için Suriye topraklarında başlattığı 'Fırat Kalkanı' operasyonu ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala "Koalisyon güçleri ve ılımlı muhaliflerle birlikte çalışıyoruz" dedi. "Bu  bölgede Türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz  konusudur" diyen Ala'nın açıklamalarının satır başları şöyle:  Dün 9 havan mermisi attılar Karkamış'a, bugün bir tane attılar,  Türkiye bunlara seyirci kalamaz.

NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin  Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan  kaldırılacaktır. Yapılan şey budur.Türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam  etmektedir.Aldığımız inisiyatif bölgede devam etmektedir.  

Ne zamana kadar? Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar, sınırımızdaki terör tehdidi  ortadan kalkıncaya kadar.

Terör örgütleriyle Türkiye genel olarak mücadele  etmektedir. Diyebiliriz ki Türkiye adeta terör örgütüyle savaş halindedir. Terör  örgütleri dünyaya da saldırmaktadır ama en fazla Türkiye mücadele  etmektedir.Bu bölgede, Türkiye dışında,  meselelere vaziyet edebilen, burada başka haritaların ortaya çıkmasını  engelleyebilecek güçte istikrarlı başka devlet kalmadı. O bakımdan Türkiye'nin  istikrarı hedef alınıyor ve istikrarının zayıf düştüğünü düşündükleri bir anda  çok daha fazla saldırıyorlar.

GAZİANTEP'TEKİ BOMBANIN CİNSİ: DDX

Gaziantep'teki terör saldırısında kullanılan patlayıcı RDX,  bir fabrikasyon patlayıcı. Böyle olunca bu profesyonel bir yardım almış imajını  da doğurur. RDX patlayıcı tipi genellikle profesyonel bir kurgunun olduğunu  gösterir ama burada böyle midir, değil midir daha sonraki soruşturmalar ortaya  çıkaracaktır.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...